MONSTERHIT: Simen Eriksrud (t.v.) og Espen Berg utgjør duoen Seeb. De har laget musikk sammen i mange år, men nyter nå et internasjonalt gjennombrudd. Foto: UNIVERSAL

Seeb slår Kygo på Spotify

Suksessen for den norske duoen er så omfattende at selv Kygos mest populære låt må se seg forbigått.

  • Thomas Talseth

Artikkelen er over tre år gammel

Kygos posisjon som Norges ener på streamingtjenesten Spotify har virket urokkelig – og han er fortsatt den artisten i verden som passerte én milliard avspillinger der kjappest.

Les også: Kygo-krøll for kulturministeren

Men andre norske artister kommer etter, og nå har produsent- og låtskriverduoen Seebs gjennombruddslåt slått Kygo på hjemmebane.

Seebs remiks-overhaling av Mike Posner-låten «I Took A Pill In Ibiza» – en akustisk låt transformert til pumpende klubbmusikk – er i skrivende stund avspilt over 417 millioner ganger på Spotify.

Sjekk: Nye artister til VG-listeshowet på Rådhusplassen

HISTORISK PÅ SPOTIFY: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo. Foto: GEIR OLSEN

Kygos mest populære sang, «Firestone», har litt over 414 millioner.

«I Took A Pill In Ibiza» er i tillegg ferskere og ligger fortsatt høyt på hitlistene, så det er grunn til å tro at avstanden mellom de to sangene blir større i løpet av sommeren.

– Utrolig stas at «Ibiza» snart har nådd en halv milliard streaminger, det regnet vi ikke med da vi lagde remiksen i fjor, sier Espen Berg i Seeb.

Fikk du med deg? D.D.E. dropper E6

Seeb-remiksen ble først en monsterhit på VG-lista.

I etterkant har den nådd førsteplassen på de offisielle hitlistene i Storbritannia, Nederland, Belgia, Israel, Irland, Skottland og Kroatia.

I Canada og Polen har den gått til annenplass.

I USA kom Seebs versjon av låten seg opp til fjerdeplass på Billboard Hot 100, og der holder den fortsatt stand på topp 10 etter 20 uker på listen.

Videre har «I Took A Pill In Ibiza» nådd topp 10 i følgende land: Tyskland, Frankrike, Australia, Østerrike, Tsjekkia, Danmark, Finland, Ungarn, Italia, Luxembourg, New Zealand, Slovakia, Sør-Afrika, Sveits og Sverige.

Seeb understreker at de har stor respekt for Kygo og hans meritter.

– Han har satt Norge på kartet og banet vei for andre norske artister, og han har rundet en milliard streaminger på Spotify, så vi er jo ikke helt oppe der ennå – selv om vår nye singel «Breathe» også gjør det bra, sier Berg.

Kygo forteller at han gleder seg over den internasjonale fremgangen for norsk musikk.

– Jeg synes det er gøy å se hvor bra norsk musikk gjør det i utlandet. Det er gøy å være en del av det, sa han til VG da han mottok en nyopprettet eksportpris sist fredag.

Les også

Mer om

  1. Norsk musikk
  2. Spotify
  3. Kygo

Flere artikler

  1. Simone Eriksrud var popstjerne, nå har ektemannen Simen tatt over

  2. Alan Walkers låt passerer Kygos bestenotering på Spotify

  3. Ed Sheeran gir ut Seeb-remiks

  4. Seeb passerte milliard-milepæl med vemod

  5. Norske Seebs superhit nest mest strømmet i hele verden i 2016

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder