LÅTSKRIVER: Ina Wroldsen har skrevet hiten «X Factor»-vinner James Arthur gjør stor suksess med. Foto: Fredrik Solstad/Pa Photos

Ina fra Sandefjord bak britisk «X Factor»-hit

Ina Wroldsen (27) skrev låten «Impossible» for Shontelle. Nå har låten satt rekorder for årets britiske «X-Factor»-vinner.

Artikkelen er over syv år gammel

James Arthur heter britenes nye «X-Factor»-stjerne, og han har allerede satt rekorder.

Hans versjon av låten «Impossible» har blitt lastet ned 187.000 ganger i løpet av 24 timer, noe som gjør låten til den raskest selgende låten gjort av en «X-Factor»-artist noensinne. Arthur knuser dermed den tidligere rekorden satt av Alexandra Burke.

Låten er det ei norsk jente som står bak. 27-årige Ina Wroldsen fra Sandefjord har skrevet låter for stjerner som Pussycat Dolls og Britney Spears, og skrev altså «Impossible» for Shontelle i 2010, sammen med islandske Arnthor Birgisson.

Lyst til å teste pop-kunnskapene dine? Utfordre deg selv og andre med VGs musikk-quiz - en app med over 10. 000 spørsmål fra Elvis til Justin - gratis!

Wroldsen forsøkte seg selv som popstjerne da hun var 17, men gjorde ingen suksess utenlands. Hun fikk kontrakt med plateselskapet TVT, men selskapet var plutselig borte etter at Wroldsen hadde gjort flere showcases og sto foran lanseringen.

Da gikk karrieren i vasken. Wroldsen snakket om nedturen med VG i fjor.

- Og jeg som hadde sluttet skolen og gitt opp alt, hva skulle jeg gjøre nå? Det var virkelig deprimerende, for det var jo drømmen. Og når man er nitten-tyve år, så tror man jo at verden går under. Jeg følte meg bare så dum, sier Wroldsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder