Denne jenteglade duoen går rett til topps på VG-lista!

Det er gode tider for norsk musikk på VG-lista om dagen. Helt øverst på hver sin liste troner Marcus & Martinus og Highasakite.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Girls» - som Marcus & Martinus har lagd og fremfører med en annen populær duo, nemlig Madcon - er ikke bare den første sangen de 14 år gamle tvillingene synger på engelsk, det er faktisk også deres første nummer én-hit.

Selv flyr tvillingene omtrent i taket når de får nyheten og er rause med utropstegnene når VG får reaksjonen fra dem via epost.

– Det er såååå vilt!!!! Vi ropte og jubla når vi fikk vite det. Det hadde vi aldri trodd, vår første engelske låt skulle bli nummer én på VG-lista i Norge. Det er bare helt sykt det. Vi trodde ikke det var sant, men det er jo det, tusen takk til alle som streamer oss. Det er jo fansen og de som streamer låten som gjør at vi ligger som nummer en i Norge, tuuusenntakk, det er bare helt utrolig!!!!

Riktignok toppet Marcus & Martinus VGs albumliste med fjorårets debutalbum «Hei», men på singlelista har de kun en tredjeplass som bestenotering før «Girls». Dit nådde «Elektrisk», som også var et samarbeid, da med happyrap'eren Katastrofe.

LES: Dette mener VGs anmelder om «Girls»

ALBUMENERE: Som med sitt forrige album går Highasakite også helt til topps på Norges offisielle albumlista - VG-lista - med sitt tredjealbum «Camp Echo». Foran fra venstre ser vi Marte Eberson, Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu. Bak fra venstre: Øystein Skar og Kristoffer Lo. Foto: LASSE FLØDE

Katastrofe fikk for øvrig to førsteplasser for «Sangen du hater» tidligere i mai, og med tanke på at Freddy Kalas går rett inn på singlelistas annenplass i dag, kan vi trygt slå fast at det går godt for norsk musikk for tiden.

Det er også verdt å legge merke til at Marcus & Martinus-albumet «Hei» fremdeles holder en imponerende syvendeplass på albumlista, etter hele 64 uker på lista!

Men kongene og dronningene av VGs albumliste er likevel Highasakite og deres «Camp Echo» som skyver Kygos debutalbum ned fra sist ukes førsteplass og henviser Fana-fantomet til en tredjeplass ettersom Drake sniker seg inn på plassen mellom de to norske navnene.

Dermed gjentar Highasakite førsteplassen de fikk med sitt forrige album, «Silent Treatment», en plassering de den gangen beholdt i to uker. Og selv om det er to år siden «Silent Treatment» ble gitt ut, ligger den fremdeles på albumlistas 25. plass.

Der har den ligget rekordlenge, i hele 113 uker. Allerede i november i fjor gikk den forbi Odd Børretzen og Lars Martin Myhres «Noen ganger er det all right» som den lengstlevende norske platen på VGs albumliste med 92 uker.

– Dette er minst like stas som forrige gang. Vi var ganske spente på hvordan det ville gå denne gangen - man vet aldri om publikum blir med videre eller går lei. Derfor er dette en kul bekreftelse å få, sier Highasakite-trommis Trond Bersu til VG.

LES OGSÅ: Highasakite-Ingrid på Spellemann: – Jeg fikk blackout

Han er naturlig nok også glad for den entydig positive responsen de har fått for «Camp Echo». Nå ser Highasakite frem mot en lang festivalsommer, både i Norge og Europa.

– Vi har noen headliner-jobber på norske festivaler som vi gleder oss til, men konserten i Avalon-teltet på Roskilde blir også spennende. Vi spiller der ganske seint, og det tror jeg passer oss bra, sier Bersu.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder