MÅLLØS: Agnete Johnsen kunne knapt tro det da hun vant Melodi Grand Prix. Nå kan hun se optimistisk frem mot Eurovision-semifinale i Stockholm. Foto: Fredrik Solstad VG

God trekning for Agnete i Eurovision

Norge og Agnete Johnsen har kun tre land etter seg i den andre av Eurovisions to semifinaler i Stockholm i mai.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fire år gammel

Trekningen av rekkefølgen i semifinalene henholdsvis tirsdag 10. og torsdag 12. mai. Agnete Johnsens «Icebreaker» er plassert fjerde sist i den andre semifinalen, kun med Georgia, Albania og Belgia bak seg - land uten imponerende meritter i tidligere semifinaler.

LES OGSÅ: Agnete Johnsen trosset sykdom for videoen sin

– Mitt mål har vært å gi hver sang maksimalt med rom slik at den blir omgitt av andre sanger som får den til å skille seg ut og skinne i tre minutter, sier Christer Björkman som er produsent for årets Eurovision-finale i Globen i Stockholm den 14. mai.

Norges MGP-general Jan Fredrik Karlsen klarer heller ikke å se noe negativt med Norges plassering i semifinalen og er bombesikker på at vi har store sjanser til å nå den store finalen.

Karlsen tror det er en fordel å være blant de aller siste.

HUSKER DU?: Agnete Johnsen: – Har ikke helt landet ennå

– Fordi den låta er så sterk, og etter så mye annet har man mye å vurdere den opp mot. Dét tror jeg er en fordel for Agnete, sier Jan Fredrik Karlsen til VG.

En drøy måned før Eurovision-finalen er det Russland som foreløpig er den største favoritten hos bettingselskapene. På de neste plassene kommer Frankrike, Sverige og Australia.

Norge er foreløpig helt nede på 22.plass, men som en trøst kan det noteres at alle tre landene som kommer etter Norge i semifinalen, også ligger bak oss på bettingen.

Les også

Mer om

  1. Melodi Grand Prix
  2. Agnete Johnsen

Flere artikler

  1. Svensk Grand Prix-ekspert: – Agnete Johnsen har «Mona Lisa-forførerisk blikk i kamera»

  2. Eurovision-kommentar: Håpet knust

  3. Spår at Agnete kan bli sjokkvinner i Eurovision Song Contest

  4. Agnete Johnsen: – Mer sårbar enn normalt

  5. MGP-Karlsen: – En fordel å være synlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder