Live Nelvik klinte til med P3-Silje og ektemannen

Susanne Sundfør vant årets P3-pris

Niklas Baarli ga Jenny Skavlan lap dance

OnklP & De Fjerne Slektningene vant to priser – klar for Spellemann

Det ble lite oppmerksomhet til «Årets låt» da Live Nelvik klinte til med både P3-kollega Silje Nordnes og ektemannen Tore Sagen. Før de to igjen klinte med hverandre.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I kveld gikk P3s hyllest til norsk musikk av stabelen. Det var Live Nelvik som var programleder, slik som i fjor.

Under showet ble fire priser delt ut: «Årets liveartist», «Årest Nykommer», «Årets låt» og «P3-prisen» (se oversikt over de nominerte nederst i saken).

Kveldens tredje pris blir kanskje den som kommer til å huskes best. Og ikke nødvendigvis for hvem som vant.

Det var nemlig Nelviks kollega Silje Nordnes og hennes ektemann Tore Sagen som delte ut prisen for «Årets låt» – og før de fikk gjort det, klinte programlederen til med både Nordnes og ektemannen. Før de to igjen utvekslet spytt i beste sendetid.

Silje Nordnes og Tore Sagen Foto:Robert S. Eik,

Prisen gikk til OnklP & De Fjerne Slektningene. Det var deres andre pris i kveld. Den første var «Årets liveartist».

– Første gang vi spilte sammen sa jeg at vi var verdens beste liveband, og det føler jeg nå at vi har gjort, sier OnklP da han mottok prisen sammen med resten av bandet, sa de fra scenen.

Kveldens andre pris gikk til Kygo – som dermed kan kalle seg for «Årets nykommer».

- Dette setter jeg urolig stor pris på. Jeg skulle gjerne vært der og festet med dere i kveld, sier han i et videoklipp.

Hedret Susanne Sundfør

Årets P3-pris ble i år delt ut av statsminister Erna Solberg og Mads Borch Bugge.

– Vinneren av P3-prisen 2014 er ikke først og fremst kvinne. Hun er først og fremst vår viktigste popartist akkurat nå, sa Solberg før hun annonserte at Sundfør var vinneren.

Det var en lettere sjokkert artist som tok imot prisen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vil bare takke alle sammen som har hjulpet meg på veien hit. Jeg vil spesielt takke mine gode venner, familie og selvfølgelig katten min.

Måtte gi lap dance

Før sendingen var det mange som var spente på hva årets stunt ville bli. I fjor svingte Nelvik seg naken på ei rivningskule. Før showet fortalte Nelvik er at hun har gitt jobben videre til sine kollegaer Ronny Brede Aase og Niklas Baarli.

Til VG fortalte Aase at en av dem skal gjøre noe som er inspirert av Nicki Minasjs musikkvideo «Anaconda» – og at det er veldig lite klær involvert.

Da øyeblikket kom, viste det seg at det var Baarli som var stemt frem av P3s lyttere til å gi Jenny Skavlan en lap dance.

SLAPP Å DANSE: Ronny Brede Aase (t.v.) slapp unna kveldens «stunt». Det gjorde derimot ikke Niklas Baarli. Foto:Robert S.Eik,

Klare for Spellemann

I tillegg til å vinne prisen «Årets liveartist» skal OnklP og den samme gjengen opptre på Spellemann-showet i januar.

– P & Slekta skal spille på Spellemann i år, og vi gleder oss stort! Alle gutta har vokst opp med Spellemann på TV og da spesielt alle musikkinnslagene. Nå er det vår tur, og vi skal gjøre det stort, sier OnklP og de fjerne slektningene til VG.

I tillegg til prisene som ble delt ut opptrådte flere norske artister: Sondre Justad, Røyksopp, Marit Larsen, Highasakite, Gabrielle, Susanne Sundfør og Team Me.

NAKEN-SJOKK: I fjor ankom Live Nelvik P3 Gull-scenen slik - naken på ei rivningskule. Foto: SKJERMDUMP:NRK,

Disse var nominert i kveld:

Årets nykommer:

Aurora Aksnes, Kaja Gunnufsen, Kygo, Store P og Frk. Fryd

Årets liveartist:

Highasakite, Team Me, OnklP & De Fjerne Slektningene, Kvelertak og Emilie Nicolas

Årets låt:

Store P – «Vikje være i din verden», Gabrielle – «5 fine frøkner», Kaveh feat. OnklP – «Snufs», OnklP & De Fjerne Slektningene – «Styggen på ryggen», Highasakite – «Since Last Wednesday»

P3-prisen:

Susanne Sundfør

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder