ROCKE-VETERANER: Vokalist Zack de la Rocha på scenen med raga Against The Machine i Skottland 2008. Foto: ED Jones / AFP

Rage Against The Machine gjenforenes

Gladmelding til fansen – rap-metalbandet Rage Against The Machine gjør comeback til neste år.

Dagen etter at det ble kjent at New Jersey-bandet My Chemical Romance gjenforenes for én konsert i Los Angeles 20. desember, kunngjør Rage Against The Machine at de inntar flere scener i USA i 2020.

«Ja, det er sant», skriver bandet på Twitter.

Blant annet skal de være blant hovedtrekkplasterne på den legendariske Coachella-festivalen i California i april, melder Forbes.

I 2007 ble de gjenforent – også da for å opptre på Coachella. Denne konserten ble imidlertid den første av flere, før det igjen ble stopp. De sterkt politiske rockerne har ikke opptrådt sammen siden 2011.

I stedet har medlemenne vært opptatt med musikalske prosjekter på hver sin kant. Frontfigur Zack de la Rocha ga ut soloalbum for tre år siden.

Rage Against The Machine ble opprettet i 1991 og oppløst ni år senere. I 2002 startet tre av medlemmene (Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk) bandet Audioslave sammen med nå avdøde Chris Cornell.

les også

Chris Cornell er død – tok sitt eget liv

Forbes skriver at det nok ikke er noen tilfeldighet at bandet med de samfunnsenagsjerte, politiske tekstene – som «Killing In The Name» – gjør comeback noen få måneder før presidentvalget 2020.

El Paso i Texas og Las Cruses i New Mexico får også besøk. Det samme gjør Ohoenbix i Arizona. Flere konserter vil bli annonsert fremover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder