OVER OG UT: Frode Jacobsen og Sivert Høyem vil fremdeles jobbe med musikk, men som Madrugada er høstens norgesturné det absolutt siste vi hører fra landets nest markante rockband de siste ti årene. Foto: Robert Eik

Madrugadas siste reis

Avskjedsturné i november

- Hvis folk er hypp på å se Madrugada, er dette absolutt siste mulighet, sier Sivert Høyem (32) og Frode Jacobsen (34) foran bandets avskjedsturné i høst.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Starten skjer i Bodø den 31. oktober. Madrugadas aller siste konsert foregår i Oslo Spektrum den 15. november, for øvrig med «Lift Me»-duettpartner Ane Brun innflydd fra Paris for anledningen. Så er det slutt. Madrugada er historie.

- Det har vært klart helt siden Robert døde, sier Frode Jacobsen.

Les også:Madrugada gir seg.

I realiteten var Madrugada med andre ord historie idet bandets originalmedlem Robert Burås døde brått i fjor sommer.

Musikalsk opptur

- Vårt mål var å turnere ferdig med den siste skiva. Den delen avsluttes nå i høst. Da har vi gjort det vi skal gjøre. Det blir ikke aktuelt å gå inn i et studio igjen for å spille inn en ny Madrugada-plate, sier Sivert Høyem.

De innrømmer likevel at det siste årets turnering, både i Norge og ute i Europa, har vært en musikalsk opptur.

- Vi hadde aldri klart å reise oss igjen uten innsatsen til Erland, Alex og Cato, er begge enige om, på spørsmål om bidraget fra de andre medlemmene i siste utgave av Madrugada - Erland Dahlen på trommer og gitaristene Alex Kloster-Jensen og Cato Thomassen.

Les også:- Nydelig å være tilbake, sier «nye» Madrugada.

- Turneringen har betydd veldig mye for alle involverte i et år som var svært trist. Mottagelsen og oppmøtet fra publikum var nesten i overkant av hva vi kunne forvente, og vi har hatt noen magiske kvelder og musikalske kick som har vært av de største i karrieren. Både fans og presse har vært kul på alle mulige måter. Derfor har vi lyst til at denne siste turneen skal bli en pangavslutning - et fyrverkeri. Vi gleder oss enormt, spesielt til å spille på mindre klubber igjen, sier Sivert Høyem og Frode Jacobsen, som tidligere i år konsentrerte livejobbingen rundt større festivaler.

Stort overskuddsmateriale

Sine respektive fremtidsplaner vil de helst ikke snakke om før avslutningsturneen til Madrugada er over, men Frode vil iallfall fortsette som produsent for andre artister og Sivert har en soloplate å bli ferdig med. Og faktisk er det håp også for den mest innbitte Madrugada-fansen - og dem er det mange av; bandet har solgt 600 000 plater i Norge på ti år...

Les også:- Robert Buraas må få prisen.

- Det finnes masse overskuddsmateriale fra våre fire første plater. Der kunne vi spille inn rundt 25 sanger og bare få plass til 12-13. Vi har planer om å lage større og utvidede versjoner av hver enkelt plate der vi tar med mye mer av det som ble innspilt den gangen, sier Frode Jacobsen.

- Og det er ingen b-låter - dette er låter som vi helt klart står inne for, sier Sivert Høyem.

Noen av dem får du helt sikkert høre på Madrugadas avslutningskonserter i høst, før morgengryet - som bandnavnet betyr - for aller siste gang legger seg over gutta den 15. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder