Mann brøt seg inn på MGP-scenen

Spania fikk synge om igjen!

MUSIKK

TELENOR ARENA (VG Nett) Mens Spania fremførte sin sang, tok en beryktet stuntmann seg inn på scenen. Han er nå tatt hånd om av politiet.

Publisert: Oppdatert: 03.06.10 13:35

Observante TV-seere kunne se en mann som slett ikke var en del av det spanske nummeret ta seg inn på scenen og hoppe rundt foran artisten Daniel Diges iført en rød katalansk lue som kalles "barretina". For de som har sett det spanske nummeret før, var det åpenbart at her var det noe som ikke stemte.

VGTV: SE STUNTET HER

- Det stemmer at en mann tok seg ulovlig inn, sier presseansvarlig for MGP, Peter Svaar, til VG Nett om dramaet som utspant seg foran potensielle 120 millioner TV-seere.

SÅ DU STUNTET? HVA TENKTE DU? SKRIV I VG NETTS PROTOKOLL

FØLG VGTVs MGP-SENDING HER

Mannen er Jaume Marquet Cots (36), kjent under navnet Jimmy Jump - som også var påskriften på t-skjorten hans. Han er fra Barcelona og har gjort til sitt varemerke å utføre sprø stunt som dette over hele Europa - som oftest på store fotballarrangementer. På flere nettsteder, deriblant på Facebook, skal det ha blitt omtalt tidligere i uken at Jimmy Jump var på plass i Oslo.

Les også: Her prøver han seg på Zlatan

Fikk synge helt til slutt

- Han er nå pågrepet og ført bort. Det er snakk om en spansk mann som sier at han ønsket å hilse på sine artister. Han sa han var fra Katalonia, forteller Svaar.

Svaar har ingen informasjon om hvordan den spanske artisten Daniel Diges reagerte, men han opplyser om at den spanske delegasjonen føler at deres produksjon ble forstyrret.

- Og det har de rett i. Derfor får de synge igjen. Spania går på igjen etter Danmark, opplyste Svaar til VG Nett like etter scenedramaet.

NRK mener stuntet har vært godt planlagt. Politiet skal ha ventet med å pågripe mannen, fordi de mente det ville ha forstyrret sendingen enda mer om de hadde grepet inn på scenen.

Didrik merket ikke noe

Didrik Solli-Tangen, som var neste artist ut etter Spania, fikk ikke med seg stuntet, så hendelsen la ikke press på hans fremføring.

- Jeg la ikke merke til hva som skjedde med nummeret til Spania. Jeg så ikke scenen og var kun fokusert på egen prestasjon, melder Didrik på sin hjemmeside.

Strålte under ekstranummer

Spanias bidrag ble dermed presentert som aller siste nummer på scenen i kveld. Danmark som nummer 25, skulle opprinnelig være siste land ut.

Spanske Diges strålte på scenen da han gikk på for andre gang med «Algo pequeñito». Hva opptrinnet og hans ekstranummer har å si for stemmegivningen, vil garantert bli gjenstand for spekulasjoner uansett hvor det spanske bidraget plasserer seg på lista.

FØLG FINALEN MINUTT FOR MINUTT

Jimmy Jump, som tidligere har sonet flere straffer for lignende oppførsel, skal ikke ha laget bråk eller oppført seg truende den tiden han befant seg i rampelyset.

Vaktene trodde han var med

- Hvordan kunne dette skje med alt vaktholdet?

- Vaktholdet er godt. Vi har masse sikkerhetsvakter på plass, men vaktene trodde de første sekundene at mannen var en del av nummeret. Han hadde billett til showet og hadde sete på en av de første radene, opplyser Svaar som selv ikke så opptrinnet på scenen.

Jimmy Jump har ofte politiske budskap for sine eskapader. Hva budskapet var denne gangen, er imidlertid ikke klart. Han skal ha forklart vaktene som pågrep ham at han var en fan av den spanske artisten.

EBU beklager

VG Nett fikk Svaar på telefonen mens Didrik Solli-Tangen sto på podiet som nummer tre. Mange TV-seere har ringt til VG Nett fordi de undrer seg over hva som foregikk på scenen.

European Broadcasting Union, EBU, har sendt ut en pressemelding og beklaget hendelsen. De skriver at det er i tråd med reglene at Spania får fremføre sitt bidrag igjen.

Spansk presse oppgitt

På den spanske presseøya er journalistene oppgitt etter å ha sett Jimmy Jump i aksjon på skjermen. De mener de norske arrangørene har gjort en for dårlig jobb.

- Hvordan er det mulig at en velkjent stuntmann, som blant annet har løpt ut på banen i Mesterliga-kamper, får slippe gjennom sikkerheten og stå 20 sekunder på scenen? Her har ikke nordmennene gjort jobben sin, sier journalist i det spanske nyhetsbyrået EFE, Mateo Sancho, til NTB.

TV-reporter i den spanske kanalen RTVE, Irene Mahia, synes synd på Daniel Diges, som hun mener så tydelig usikker ut under opptredenen.

- Men det er helt klart en trøst at han får opptre som sistemann. Det kan faktisk hende han kommer styrket ut av dette, sier hun til NTB.

Ellevilt fotballstunt

Jimmy Jump, som ble fraktet til avhør på politistasjonen i Sandvika i Bærum, gjorde et lignende stunt under finalen i EM i fotball 2004 mellom Portugal og Hellas. Da løp han inn på banen og kastet et Barcelona-flagg i ansiktet på Real Madrid-spilleren Luis Figo før han slengte seg inn i Hellas' mål.

VG Nett har omtalt mannen også tidligere.

Og her roter han det til for Roger Federer

ALT OM MGP

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Her kan du lese mer om