INNTAR OSLO SPEKTRUM: Rock, funk, blues og soul-musikeren Lenny Kravitz kommer til Norge i mai neste år. Foto: Mathieu Bitton, Atomic Soul

Lenny Kravitz kommer til Oslo

Den prisbelønte sangeren og låtskriveren Lenny Kravitz kommer til Norge neste år. 28. mai inntar han Oslo spektrum.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

54-åringen har nettopp sluppet sitt ellevte album «Raise Vibration», og vil nå holde en konsert i Oslo spektrum der han vil spille både nye og gamle låter, opplyser bookingselskapet Atomic Soul i en pressemelding.

– Ingen er som Lenny Kravitz, og det er en ære å få lov til å presentere ham i Norge. Dette blir uten tvil en av 2019´s absolutte høydepunkter! sier Peer Osmundsvaag, som er ansvarlig arrangør i Atomic Soul.

Kravitz er født i New York, men flyttet til Los Angeles som tenåring. Siden debutalbumet «Let Love Rule» kom i 1989, har han solgt over 40 millioner album over hele verden.

Han har også satt rekorden for flest vunnede Grammy Awards i kategorien «Best Male Rock Vocal Performance», og samarbeidet med en rekke kjente artister.

Deriblant Madonna, Aerosmith, Prince, David Bowie, Mick Jagger, Jay-Z, Drake, Avicii og Alicia Keys.

les også

Stjernene i sjokk etter Prince-dødsfall

De siste årene har Kravitz også medvirket som skuespiller i flere storfilmer, deriblant «The Hunger Games», «Precious» og «The Butler».

Den forrige gangen Kravitz opptrådte i Norge var i 2005, under sin «Electric Church Tour», som han gjorde i forbindelse med slippet av sin syvende plate «Baptism».

Lenny Kravitz har tidligere opptrådt i Norge flere ganger. I 2012 spilte han på Norwegian Wood.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder