Fansen om Prince: – Kan ikke tro han er borte

Holdt hjemmefest for fansen rett før han døde

PAISLEY PARK (VG) For fem dager siden holdt superstjernen Prince hjemmefest for fansen. Nå beskriver de dødsbudskapet med sjokk, sorg og savn.

Thomas Nilsson
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det kunne kanskje virke som om himmelen var litt uvanlig lilla over den lille byen Chanhassen rett utenfor Minneapolis torsdag kveld. Nyheten om at Prince Rogers Nelson er død, bare 57 år gammel, slo ned som en bombe.
Men i noe som minner om en anonym industripark hadde hundrevis av mennesker samlet seg for å gi artisten Prince en siste hilsen. Det er allerede tydelig at artisten har skapt et tomrom i hjembyen.

Blomster, ballonger og personlige brev prydet hele gjerdet utenfor Paisley Park hvor artisten bodde og jobbelt helt til det siste.
– Jeg elsket Prince å pleide å komme hit så ofte jeg kunne, sier Shila Claytos, som for anledningen er kledd opp i en strassbelagt Prince-jakke, til VG.

Hun og venninnen Nardois Yeniz visste med en gang de fikk den tragiske beskjeden at de måtte reise nettop hit. Hun har vært fan så lenge hun kan huske og tårene triller da hun snakker om sitt store idol.
– Han var en helt herlig person. Jeg møtte ham første gang i New York på åttitallet, han bergtok meg og gjorde at jeg flyttet hit. Nå tror jeg at jeg blir nødt til å flytte vekk herfra, sier hun nedstemt.
Les VG-kommentar: Pophistoriens største multitalent

Danset nylig hos Prince

Sist Claytos fikk se Prince i livet var kun for fem dager siden. Da deltok hun og rundt 200 andre på det som skulle bli Prince' siste danseparty.
– Det var en magisk kveld. Jeg ga ham en klem og sa jeg elsket ham. Han var i godt humør og viste oss sitt nye spesiallagde piano og nye gitar. Jeg kan ikke tro at han er borte, sier Claytos.

Lørdagens dansefest ble annonsert samme morgen. Noen timer senere fikk ivrige fans komme inn i Paisley Park. Det var ikke klart om Prince, som ikke lenge før hadde slitt med sykdom, kom til å vise seg på festen.
Men like over midnatt kom han ut på scenen og ønsket alle velkommen. Ifølge flere fans VG har snakket med virket han frisk, i godt humør og fortalte fansen at de ikke trengte å be for ham riktig ennå. Han skal også ha spilt litt på et keyboard før de snurret i gang et opptak fra hans siste konsert.

Har du lest? Slik var nødsamtalen fra huset til Prince

SØRGER: Fanset samlet seg utenfor hjemmet til Prince torsdag kveld. Fra venstre: Shila Claytos og Nardois Yeniz. Foto: Thomas Nilsson VG

– Var et vidunderlig menneske

Karen Kirk var også blant de siste som fikk se Prince i live. Hun bor i nabolaget og har vært stor fan av artisten i rundt 30 år.

– Nyheten om at han er død er helt hjerteskjærende. Jeg har så mange gode minner med Prince, og det er nesten som om han er soundtracket til livet mitt.

Kirk har vært i Paisley Park flere ganger, og noe av det hun husker aller best var et danseparty som utviklet seg til å bli en filmpremiere i ekslusivt selskap.
I november 2015 tok nemlig Prince med seg en hel gjeng med fans på premiere av James Bond-filmen «Spectre» midt på natta, ifølge Kirk. Hun forteller at Prince ofte var å se ute i gatene og at han gjerne kunne spise pannekaker med fans midt på dagen.

– Han var et vidunderlig, kjærlig menneske og jeg er så glad for å ha fått oppleve å være så nær ham, sier hun til VG.

Vil du vite mer? Prince er død - dette var hans liv

Sterke intrykk

Både unge og gamle fans hadde samlet seg foran Paisley Park der de gråt, holdt rundt hverandre og ga en siste hilsen. De forteller om en spesiell stemning som toppet seg da en fargerik regnbue dukket opp midt over artistens hus tidligere på dagen.
Mange var kledd i lilla til ære for artisten. Blant dem var Gretchen Richardson og Cory Amundson.

– Det er veldig sterkt å være her i kveld. Jeg satt på første rad under lørdagens konsert, og nå er han borte. Jeg kan nesten ikke tro det, avslutter Amundson.

Les også: Slik sørger stjernene over Prince og slik sørger norske fans over Prince

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder