FREMDELES FORNØYD: Chris Brown ankommer BET Awards i Los Angeles 28. juni. Nå holdes han i Manila for andre dag på rad. Foto:Richard Shotwell,Ap

Chris Brown ble holdt igjen i Manila - anklaget for svindel

Artisten Chris Brown (26) fikk ikke lov til å forlate Manila
etter at en kristen forening har anklaget ham for tyveri i kjølvannet av en avlyst konsert. Nå har han fått slippe ut av landet.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fire år gammel

De nyeste problemene for Chris Brown startet allerede nyttårsaften, da han kansellerte en konsert i en arena nord for Manila som rommer 55.000 publikummere. Ifølge nyhetsbyrået AP eies konsertarenaen av selskapet Maligaya Development Corp (MDC), som igjen eies av den kristne foreningen Iglesia ni Cristo.

Har du lest: Fem skutt under Chris Brown-show.

Foreningen antas å ha over en million medlemmer i Filippinene og resten av verden, og har stor politisk makt i landet.

MDC hevder at Brown og hans samarbeidspartner John Michael Pio Roda trakk seg fra konserten etter at de hadde fått betalt rundt 8,2 millioner kroner. MDC markedsførte konserten og solgte billetter på grunnlag av garantien om at Brown skulle spille, hevdes det i klagen.

STÅR FAST: Dette private jetflyet Gulf Stream som er chartret av Chris Brown, står parkert ved en privat hanger på flyplassen i Pasay i Manila torsdag 22. juli. Foto:Rudy Santos,Reuters

Klagen skal være formelt registrert ved landets justisdepartement, en formalitet som kreves før en sak havner i retten.

Denne uken reiste Brown til Filippinene, hvor han holdt en konsert i Manila tirsdag, men etter det fikk han ikke tillatelse til å reise ut fra landet. Fredag ettermiddag melder Ap at artisten har forlatt landet.

Mer å lese: Chris Brown fant naken, ukjent kvinne i sengen.

En talsperson fra fremmedpolitiet, Elaine Tan, forteller til AP torsdag at Brown fremdeles ikke har søkt om den emigrasjonsklareringen han trenger for å forlate Filippinene.

I stedet har Brown lagt ut flere videoer på bildedelingstjenesten Instagram, hvorav et par skal være slettet. Videoen han delte torsdag, viser artisten på knærne på et teppe, mens han holder hendene foldet og gjentar «Vær så snill, la oss få dra, vær så snill», før han tar en baklengssalto.

Under bildet har han skrevet «OBAMA!!!!!!!!!!», som en slags spøkefull bønn til den amerikanske presidenten.

https://instagram.com/p/5e_LUiPpf-/

Ifølge Tan, ble Brown holdt tilbake mens immigrasjonsmyndighetene rådførte det amerikanske Utenriksdepartementet.

Husker du: Brown snakker ut om volden mot Rihanna.

DOKUMENTASJON: Dana Mengote ved det filippinske fremmedpolitiet viser frem en kopi av dokumentet fra jusatisdepartementet hvor det står at Chris Brown og hans samarbeidspartner er anklaget for svindel. Foto:Aaron Favila,Ap

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Chris Brown nektes australsk visum

  2. Overfallssiktede Chris Brown forsvarer seg i ny sang

  3. Chris Browns advokat: – Politiet fant ikke våpen eller narkotika

  4. Artisten Chris Brown arrestert

  5. Chris Browns eks ber om 155.000 i måneden i barnebidrag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder