I STØTET: Tomine Harket har flere musikalske prosjekter gående for tiden. Til høsten blir hun «Stjernekamp»-deltager. Her med pappa Morten i 2015. Foto: TROND SOLBERG

Morten Harkets datter Tomine klar for «Stjernekamp»

Ti nye artister er klare for NRKs sangkonkurranse. Blant dem eldstedatteren til Norges største popstjerne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I fjor høst ble tobarnsmoren Maria Haukaas Mittet (36) kåret til «Norges ultimate entertainer» etter å ha utkonkurrert ni andre artister i statskanalens sangkonkurranse «Stjernekamp».

Les også: Adelén i konflikt med «Idol»-dommer

Årets yngste deltager er Anna Katarina Tomine Malmquist Harket (23), bedre kjent som Tomine og datter av a-ha-stjernen Morten Harket.

Så du denne? Overlevde ti knivstikk – nå er hun død

Og hun er klar for å innta TV-skjermen.

– Jeg gleder meg veldig. Den største utfordringen for meg blir å slippe meg løs. Jeg kan være litt stiv, sier hun til VG.

TIDLIG KRØKES: Tomine Harket som «Annie» i 2005, flankert av mamma Camilla Malmquist Harket og bestemor Ann. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Først og fremst vil Harket bare ha det gøy.

– Men jo lenger jeg kan være med, jo flere sjangre får jeg prøvd, og det er jo gøy.

Fikk du med deg? Kygo-krøll for kulturministeren

Den unge artisten har forståelse for interessen rundt hennes deltagelse.

– Jeg har lært meg til at folk kanskje kan være mer nysgjerrig på meg, siden jeg har den faren jeg har. Det har jeg levd med hele mitt liv.

Hvordan reagerte faren din på deltagelsen?

– Jeg fortalte pappa om dette i en telefonsamtale, og sa at det blir gøy. Mamma er nok enda mer opptatt av det.

Sjekk: Nye artister til VG-listeshowet på Rådhusplassen

(artikkelen fortsetter under klippet)

Tomine Harket startet sin sangkarriere som 11-åring da hun fikk hovedrollen i musikalen «Annie». Fem år senere dukket hun opp som deltager i Melodi Grand Prix.

KAMPKLAR: Tomine Harket. Foto: NTB SCANPIX

Under fjorårets P3 Gull-prisutdeling sto Harket på scenen med rapperen Arif og de internasjonale popstjernene Nico & Vinz.

Oslojenta har også jobbet med elektronika-duoen Loveless; hun synger ferske «Elephant» sammen med dem.

For tiden er hun i studio med rapperen Unge Ferrari, som hun ga ut singelen «Hvis du vil» sammen med i fjor.

Dette er de øvrige «Stjernekamp»deltagerne:

(artikkelen fortsetter under bildet)

STJERNEKJEMPERNE: Fra venstre: Marian Aas Hansen, Gunnhild Sundli, Håvard Bakke, Steinar Albrigtsen, Nicoline Berg Kaasin, Jonas Skybakmoen, Kate Gulbrandsen, Knut Anders Sørum, Tomine Harket og Kashfa King Gashamura. Foto: NTB SCANPIX

KLASSIKER: «Døden på Oslo S», Håvard Bakke på bakken. Foto: LASSE EVENSEN

* Skuespiller Håvard Bakke (42) hadde som 15-åring hovedrollen i «Døden på Oslo S». I voksen alder har osloborgeren gjort seg kjent som skuespiller i «Hotel Cæsar», men har også vært med i serier som «Hjem» og «Mammon».

* Gitarist og låtskriver Steinar Albrigtsen (59) debuterte i 1990 med «Alone Too Long» – et album han mottok Spellemannpris for. Nordlendingen har gitt ut 16 plater. I 2012 knuste han alle andre kjendisrivaler i «Det store Korslaget».

HEI SVEIS: Kate Gulbrandsen i 1987. Foto: DAG BÆVERFJORD

* NRK Super-profilen Kashfa King Gashamura (26) fra Ås er kjent som programleder for «Kash og Zook». I tillegg har han hatt flere roller på teaterscenen. Deriblant i «Hair», «En midtsommernattsdrøm» og «Jungelboken». I 2015 spilte han Jimi Hendrix i «27».

* Kate Gulbrandsen (50) fra Slemmestad/Hokksund vant den norske finalen i Melodi Grand Prix 1987 med «Mitt liv», skrevet av Rolf Løvland. I 1994 fikk hun en ny hit med OL-låten «Welcome To Lillehammer». Hun har utgitt tre album som soloartist.

* Knut Anders Sørum (40) er en vokalist, komponist og musiker som har underholdt TV-seerne med sin soulstemme på programmer som «Beat for Beat» og «Skal vi danse».

UNG OG GÅTEFULL: Gunnhild Sundli (t.v.), her sammen med Marion Ravn på Spellemannprisen i Tønsberg 2002. Foto: ANNEMOR LARSEN

* Gunnhild Sundli (30) fra Trondheim ble kjent som 14-åring som vokalist i folkrockbandet Gåte, som vant Spellemannpris for beste nykommer i 2002. Bandet ga ut tre album før de ble oppløst i 2005, men i 2009 gjorde de en liten comeback-turne. Sundli har i tillegg vært skuespiller ved Trøndelag Teater.

* Jonas Skybakmoen (36) er vokalist i det trondheimsbaserte rockbandet Johndoe. Bandet har gitt ut seks album og spilt konserter over hele landet. De har i tillegg vært nominert til en rekke priser. Deriblant Spellemann.

* Marian Aas Hansen (41) fra Ski er kjent for sine storbandshow. Blant annet «It’s Showtime» med ekskjæresten Kåre Conradi og «Showgirls» med Elisabeth Andreassen, Hilde Lyrån og Guri Schanke. Hun har gitt ut fire soloalbum og spilt i flere musikaler.

* Nicoline Berg Kaasin (27) var hun med i realityserien «Grease-skolen» på TVNorge, der hun kom på andreplass i 2008. I 2013 koret hun for Margaret Berger i Eurovision Song Contest, og i fjor kom bærumsjenta til finalen i «The Voice» på TV2.

Tidligere har blant andre Nora Foss Al-Jabri, Silya Nymoen og Rita Eriksen gått av med seieren i TV-konkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder