UGYLDIG FRAVÆR: Justin Bieber er populær på ungdomsskolen Brannfjell i Oslo, her fra scenen på Telenor Arena i 2013 Foto: Frode Hansen VG

Sendte SMS til foresatte: Justin Bieber gir ikke gyldig fravær

Brannfjell skole i Oslo ønsket å være føre var da de hørte at elevene hadde skulkeplaner når den kanadiske superstjernen gjester landet.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NRK meldte tidligere i dag at Brannfjell skole i Oslo sendte ut sms til foresatte om at fravær i forbindelse med at Justin Bieber er i Norge vil være ugyldig.

Jarle Sundelin, assisterende rektor ved Brannfjell skole, forteller at i løpet av de siste dagene har hørt at elever har planlagt å droppe skoledagen, til fordel for å prøve å finne Bieber som er i Norge denne helgen.

– Vi vet av erfaring at Bieber, Isac Elliot og Marcus og Martinus skaper hysteri blant de unge. Derfor tenkte vi å være føre var og melde de foresatte så de kunne ta en prat med sine håpefulle, forteller assisterende rektor Jarle Sundelin til VG.

Se også: Her lander Bieber i Norge

Han slår fast at meldingen funket slik de håpet.

– Det er ikke meldt om noe fravær på grunn av Bieber i dag, slår han fast.

– Så dere en reell risiko for at elever ville skulke skoledagen i dag for Justin Bieber?

– Det vet vi ikke, men vi sendte en rask melding for å forhindre det likevel, forteller han.

I 2013 endret alle ungdomsskolene i Ålesund sin skoleplan, og flyttet tentamen for at elevene kunne dra på Justin Bieber konsert. Da sa en av rektorene at de i stede for å kjøre en prinsipp sak, flyttet tentamen siden mange elever ønsket å dra på konserten.

Saken nådde internasjonal presse, og superstjernen selv twiteret: «Elsker dette».

Følg Biebers besøk i Norge i VGs Bieber-studio

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder