I MEDVIND: Aurora Aksnes er definitivt på vei oppover i musikkbransjen. Det er ikke udelt positivt, synes hun. Foto: Klaudia Lech , VG

Aurora om Katy Perry: – Det er umenneskelig å være så kjent

Hun er spådd en framtid som stjerne, men Aurora
Aksnes (19) syntes synd på Katy Perry da hun møtte superstjernen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aurora har hatt voldsom medvind i 2015. Hun er blitt hyllet av Katy Perry foran hennes da 66 millioner Twitter-følgere, og hun kapret jobben med å lydlegger den prestisjetunge julekampanjen til et av Storbritannias største varehus, John Lewis. Reklamevideoen er så langt vist nær 20 millioner ganger på YouTube.

19-åringen fra Os kalles ikke stjerneskudd uten grunn. Men Aurora selv har blandede følelser rundt den statusen.

Aurora: – Fans sender meg døde insekter. Det er kjempehyggelig!

– Syntes synd på Perry

Etter en konsert Aksnes holdt i Los Angeles i sommer, oppsøkte Katy Perry henne backstage.

I STORBYEN: Aurora på hotellrommet sitt i Oslofør konserten på parkteateret lørdag 21. november. Før slet hun med å sove i byen, men nå har hun vent seg til lydene. Foto: Klaudia Lech , VG

– Hun var veldig koselig og sa det var gøy å følge med på meg. Og hun sa denne tiden hadde vært den morsomste for henne, og det tror jeg at jeg er enig i, tiden når man er på vei fram til noe, forteller Aurora til VG, og fortsetter:

– Men hun så litt redd ut, så det var litt trist også. Det så litt trist ut å være så kjent. Hun gikk med caps for å skjule seg. Det var veldig hyggelig og litt trist også. Jeg syntes litt synd på henne.

Tar av: – Aurora Aksnes er en potensiell superstjerne

– Skremmer det å bli superkjent deg?

– Ja, absolutt. Det er veldig unaturlig og umenneskelig å være så kjent. Vi mennesker er jo ikke skapt til å ha så mye eksponering. Og jeg er som de fleste nordmenn og liker ikke så mye oppmerksomhet. Men så lenge man vrir speilet litt og ser ut i stedet for å tenke på hvordan andre ser på deg, så er det ganske greit. Men det jobber jeg fortsatt med, sier hun før hun legger til:

– Jeg tror det kommer til å gå fint! Jeg bor i hvert fall på et rolig sted. Men vi får se. Det er den mørke siden ved å drive med musikk for min del, at man må være offentlig.

– I ettertid, hva har tweeten fra Katy Perry betydd for karrieren din?

– Jeg tror det har betydd ganske mye. Hun har jo veldig mange følgere. Hun visste hva det kunne bety for meg når hun lenket til videoen og profilen min, så det var veldig snilt av henne. Jeg tror de fleste fansene jeg har fått i USA og Brasil er på grunn av henne. Hun er veldig snill og veldig jordnær, sier Aurora.

Katy Perry om Aurora: – Sjekk denne engelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder