Lokker jenter til hip-hop med spy og gravide menn

Julie Bergan rapper, Christine Dancke gjør comeback

Et stjernelag med norske damer pluss den svenske stjernen
Silvana Imam har slått seg sammen og laget en pastisj over Karpe Diems «Attitudeproblem». Marie Kristiansen har laget videoen som snur opp ned på kjente oppfatninger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Christine Dancke, Izabell, Stella Mwangi, Silvana Imam, Bendik-Silje og Julie Bergan er alle med i videoen, en nyinnspilling av Karpe Diems meget omtalte «Attitudeproblem». Alle har laget sitt eget vers med en tilhørende video med solide virkemidler. Den er regissert av Marie Kristiansen, som også laget Klovner i kamps siste.

Kristiansen jaktet råskapen hos jentene. Hun fikk blant annet Izabell til å «spy» før hun blir gift i videoen, Christine Dancke til å råne, og Stella Mwangi til å dunke hodet i bordet.

– Min åpenbare tanke var å lage en humoristisk science-fiction rundt rollene i samfunnet, snudd oppned. Med menn som er gravide og går i slør blant annet, forteller regissøren.

I forarbeidet googlet hun mange maskuline hiphop-videoer for å få inspirasjon til snuoperasjonen. Og på settet fikk hun hjelp fra uventet hold.

SPYING FØR GIFTING: Rapperen Izabell slik hun ser ut i «Attitudeproblem Remix». Foto: Skjermbilde fra NRK

– Det var en liten gutt på ti år der som sa til gutta: I videoene tar damene av seg bh-en og går i underbuksa. Det må dere gjøre også! Han skjønte greia med en gang, så han hjalp meg med å få dem til å ta av seg på overkroppen, sier Kristiansen om scenen med bilvaskende menn.

– Du vil snu oppned på rollene, men gjør du ikke bare det samme med motsatt fortegn når guttene i bar overkropp gjør det samme som i «vanlige» hiphop-videoer?

– Joda, og det er ikke noen politisk korrekt video på noen måte. Bare et konsept det er morsomt å leke seg rundt i.

–Det som har vært førsteprioritet for meg har vært at alle jentene skal ha skikkelig attitude. Det var viktig å ikke lage noen popstjernevideo hvor de bare går rundt og er pene.

Kristiansen fikk Spellemann-pris for videoen til «Hvite menn som pusher 50», og hun stod altså bak Klovner i Kamps siste. Men egentlig er hun ikke veldig bevandret i hiphopen.

– Etter dette prosjektet synes jeg kvinnelig hiphop er skikkelig fett! Kanskje har det vært en styrke at jeg ikke vet så mye om hiphop, da kommer jeg kanskje med litt andre vinklinger.

Videoen er laget for å inspirere andre jenter, ifølge Marie Komissar som jobber med «Christine Live» på NRK P3, hvor videoen ble vist for første gang torsdag kveld.

REGISSØR: Marie Kristiansen, som vant Spellemann for beste musikkvideo for Karpe Diems «Hvite menn som pusher 50» Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder