NÅ OGSÅ PÅ RADIO: Agnete Johnsen (21). Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto: ,

Nå spiller NRK Agnete Johnsens Grand Prix-vinnerlåt likevel

NRKs egne radiokanaler har vært lunkne til Grand Prix-sangene. Nå får vinnerlåten spilletid.

Artikkelen er over fire år gammel

Som VG tidligere har skrevet, har NRK-kanalene ligget lavt i forhold til spilling av årets Melodi Grand Prix-deltagere.

Les også: – NRK må slutte å være flaue over Grand Prix

Verken voksenkanalen P1 eller den mer yngre orienterte P3 satte noen av de ti låtene i fast rotasjon før finalen sist lørdag.

Men nå kunngjør P3 at de setter Agnete Johnsens «Icebreaker» på sin B-liste. Det betyr at den spilles på kanalen omtrent to ganger daglig.

– P3 skal speile og definere det unge Norge. «Icebreaker» er en låt mange unge folk i Norge har et forhold til, derfor har vi valgt å spilleliste den, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

VANT FOLKET: Agnete Johnsen skal representere Norge i Eurovision Song Contest. Semifinalen finner sted i Stockholm 12. mai. Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto: ,

– Dette er veldig flott, for da viser P3 at de er i takt med folket, sier NRKs prosjektleder for Grand Prix, Stig Karlsen.

Så du denne? – Hun har Mona Lisa-forførerisk blikk i kamera

Johnsens «Icebreaker» fikk 166.728 stemmer i lørdagens finale – nesten dobbelt så mange som Freddy Kalas, som endte med 88.128.

P1 har imidlertid ikke tatt «Icebreaker» med på den nye listen de offentliggjorde mandag.

– Hvordan skal man få P1 til å gå i takt med folket?

– P1 gjør sine egne redaksjonelle valg. Jeg hadde ønsket at de spilte Grand Prix-musikken, og synes de burde. Men de er sin egen redaktør og gjør sine egne vurderinger, sier Karlsen.

Fikk du med deg? – Forbannet på NRK

Flere kilder forteller VG at det har vært stor frustrasjon i Grand Prix-leiren over manglende støtte fra NRKs radiokanaler.

– Jeg har forståelse for det, sier prosjektlederen.

– Det er noe med at denne musikken er så populær som den er, og at det burde speiles på radio.

I skrivende stund ligger «Icebreaker» på toppen av iTunes' salgsliste, noe den har gjort mesteparten av tiden siden seieren i Oslo Spektrum.

Les også: Her er jenta Agnete synger om

På Spotifys norske liste ligger låten på syvende plass, som nest beste Grand Prix-bidrag. Freddy Kalas' «Feel Da Rush» troner fortsatt øverst hos streamingtjenesten.

NRK P1s musikksjef Atle Bredal fortalte VG lørdag at han har to viktige ankepunkter mot årets Grand Prix-sanger.

– I år er det ingen som synger på norsk. Norsk språk er viktig for P1. I tillegg er låtene og produksjonene veldig «unge», så da faller de litt utenfor for vår del.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder