STOR I 2013: Margaret Berger vant Melodi Grand Prix og gjorde det bra i Eurovision Song Contest, med en Karin Park-låt. Foto: MATTIS SANDBLAD

STOR I 2013: Margaret Berger vant Melodi Grand Prix og gjorde det bra i Eurovision Song Contest, med en Karin Park-låt. Foto: MATTIS SANDBLAD Foto: ,

Kommentar: Fra Robbie Williams til Grand Prix

Det er alltid noe sært i Melodi Grand Prix. Årets særeste:
Robbie Williams' gamle hitsnekker bidrar.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Guy Chambers er mannen bak låter som «Angels», «Let Me Entertain You» og «Millennium». Chambers' exit er også allment akseptert som årsaken til at Williams' karriére etter hvert ble en blek skygge av seg selv.

TIDLIGERE KLIENT: Robbie Williams nøt godt av Guy Chambers' låtskriverevner rundt årtusenskiftet. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Man skal være forsiktig med å spå heidundrende MGP-suksess som følge av Chambers' medvirkning. Som profesjonell låtskriver er han en «gun for hire», og disse har ikke bare gode dager på jobben. Etter samarbeidet med Williams gjorde han det ikke så fordømt bra selv heller.

Chambers er langt i fra det første låtskrivernavnet med internasjonal schwung i norske Grand Prix. Noen ferske eksempler:

For to år siden var den gamle Havalinas-sjefen Tim Scott McConnell med som låtskriver for Vidar Busk. Det neste vi hørte fra den kanten var at Bruce Springsteen brukte en av McConnells gamle låter som singel og tittelspor på sitt foreløpig siste album, «High Hopes».

I fjor fikk Elisabeth Carew hjelp av Simon Climie, som blant annet skrev George Michael/Aretha Franklin-duetten «I Knew You Were Waiting (For Me)», en av åttitallets største hits.

RINGREV: Guy Chambers. Foto: GETTY Foto: ,

Carew og Busk måtte likevel nøye seg med en plassering blant de fem nederste i finalen.

Guy Chambers' Grand Prix-bidrag er imidlertid spennende på grunn av hans svorske samarbeidspartner, Karin Park. De to har skrevet «Human Beings» sammen, og Park fremfører den selv.

Det var Park som skrev «I Feed You My Love», fremført med bravur av Margaret Berger i 2013. Den fikk Norges beste Eurovision-resultat siden Alexander Rybaks seier i 2009, en fjerdeplass.

Låten fikk også skryt på Twitter av Kim Wilde og Duran Duran-vokalist Simon Le Bon – som nevnt: alltid noe sært i Melodi Grand Prix – mens den strenge britiske kritikeren Simon Price skrev at Norge kanskje burde vært diskvalifisert for å stille med en låt som hadde noe med nåtiden å gjøre.

NYTT FORSØK: Karin Park. Foto: NTB SCANPIX Foto: ,

Det hadde vært hyggelig om Park fikk et løft med dette. Ikke bare fordi hun har en tøff periode bak seg privat, men også fordi hun etter den praktfulle hiten «Superworldunknown» (2003) ikke har fått den store karrieren låten bar bud om, flere gode forsøk til tross.

Så får det stå for hennes regning at hun for to år siden avviste muligheten for selv å delta i Grand Prix som artist.

Om den kommende låten er bra? Vel, de skarve sekundene NRK har offentliggjort er ikke nok til å bedømme, men det virker som om Park satser videre på den skurrende elektropopen «I Feed You My Love» var tuftet på. Forhåpentlig er «Human Beings» enda bedre.

Særere ting har skjedd i Grand Prix.

THOMAS TALSETH

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder