BEVISET PÅ SUKSESS: Zara Larsson mener pengene hun tjener viser at hun har lykkes Foto: Britta Pedersen AP

Zara Larsson vil bli milliardær før hun er 25

Den unge, svenske popyndlingen åpner opp om fremtiden, musikken, netthatet og voldtektene i nytt intervju.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Zara Larsson (18) har gjort internasjonal suksess det siste året. Bare denne sommeren har hun hatt EM-låten sammen med David Guetta og varmet opp for Beyoncé.

I et nytt intervju med den svenske avisen Aftonbladet forteller hun at hun er smigret og syns det er gøy at folk vil høre mer av musikken hennes.

– Jeg har virkelig blitt presentert for verden, og det er helt fantastisk. Jeg håper virkelig at det går like bra for albumet og singelen, sier hun til avisen.

Oppgjør med netthaterne: – Vil du fortsatt slå meg ihjel?

18-åringen avslører at hun håper på en verdensturné neste år. Innen hun fyller 25 år vil hun bli milliardær i svenske kroner.

– Rihanna er 28, og er verdt 180 millioner dollar, altså er hun «Sverigemilliardær». Du blir ikke milliardær uten å selge album eller selger ut arenaer. Så det er vel bare en kvittering på at man ha oppnådd noe. Det er egentlig det jeg mener når jeg sier at jeg vil bli milliardær, sier hun.

Netthat og voldtekts anmeldelsen

Den unge popstjernen har flere ganger snakket varmt og høyt om feminisme. Senest etter at en jente anmeldte en voldtekt under hennes konsert på Bråvallafestivalen i juli. Da skrev hun på Twitter at hun hater gutter, i etterkant av det var det flere som svarte at de ønsket å se henne død.

– Jeg ble forbannet og sint, jeg syns det er latterlig at man skal dra fokuset bort fra det som faktisk er problemet. Jeg syns faktisk ikke dette er en debatt, hvorfor skal man prate om det? Kan vi ikke prate om det som faktisk er problemet? spør hun.

VG + Overgrep ryster Sverige: Unge jenter antastet på festival

Dette er likevel ikke første gangen sangeren står i en internett-storm. I fjor spurte hun hvorfor Bråvalla ikke hadde flere kvinnelige artister på plakaten, da fikk hun så hatten passet av Günter.

– Jeg var langt nede i den perioden, men da folk begynte å støtte meg kjente jeg at jeg ikke kan gi meg uten kamp. Det var fint og betød mye for meg, forteller hun.

Kampanjen #BackaZara, som programlederen Kakan Hermansson startet, gjorde det synlig hvor mange som var enige med Larsson. Emneknaggen våkner til liv hver gang nettrollene blir for krasse, skriver Aftonbladet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder