Norsk hiphop av høy klasse

T.P. Allstars: «Norske byggeklosser»

(Virgin)

På gjestelisten til T. P. Allstars finnes dessuten flere amerikanske navn, blant andre legendene Peter Rock og Large Professor - samt svenske Petter.

Slik illustrerer også «Norske byggeklosser» hvor internasjonal hip hop-kulturen er blitt. Hip hop handler også om troverdighet og der scorer Tommy Tee meget høyt, naturlig nok.

Mannen er utvilsomt en stabeis. Kontroversene har vært mange og kompromissløsheten er nærmest total i det lille studioet i Osterhausgate i Oslo, hvor Tommy Tee har bygd opp et lite norsk hip hop-imperium ut av nærmest ingenting.

Jeg gleder med derfor over det faktum at Tommy Tee har skrudd sammen et sylskarpt rapalbum nesten uten svake låter.

Flyt og atmosfære

Hele 19 spor er det blitt plass til på et funky album med flyt, atmosfære, nerve og driv som bør kunne nå et ganske stort publikum, til tross for at Tommy Tee ikke lefler med noen. I en tid da Michael Jackson nesten er den eneste hvite artisten på MTV, er tiden omsider moden for et lag som T.P. Allstars, uten at de behøver å selge sjelen til høystbydende.

«Norske byggeklosser» er tro mot hip hop-idealene tvers igjennom. Her er unge rappere fra Ski, Mandal, Jessheim, Groruddalen, Stockholm, Bronx og Brooklyn, og det hele henger fantastisk nok sammen, takket være Tommy Tees naturlige forståelse og instinkt for hvordan et hip hop-album skal skrus sammen.

«Norske byggeklosser» beviser en gang for alle at hip hop ikke har noe med hudfarge å gjøre, men rett og slett personlighet, forståelse og respekt. Gjør deg selv en tjeneste: Sjekk ut dette albumet i dag!

ESPEN A. HANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder