SLITER: I et nytt intervju forteller Mariah Carey om sine psykiske problemer. Hun fikk diagnosen bipolar lidelse allerede i 2001, men nektet å tro det. Foto: JACK GUEZ / AFP

Mariah Carey: - Jeg har bipolar lidelse

I et stort intervju med det amerikanske magasinet People forteller Mariah Carey (48) om sine psykiske problemer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stjernen fikk diagnosen bipolar lidelse allerede i 2001 da hun ble innlagt på sykehus etter et mentalt sammenbrudd.

– Jeg nektet å tro det, sier Carey i intervjuet med People.

Hun forteller at det er ikke lenge siden hun søkte profesjonell hjelp etter det hun omtaler «de tøffeste årene hun har hatt noensinne».

les også

Mariah Carey på smell etter smell

– Inntil nylig levde jeg i fornektelse, isolasjon og i konstant frykt for at noen skulle avsløre meg. Jeg klarte det rett og slett ikke mer, sier Carey i intervjuet med People.

Hun forteller at hun nå går i terapi og får medisiner etter at hun fikk diagnosen bipolar lidelse type 2.

Bipolar lidelse er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser definert ved tilstedeværelsen av en eller flere episoder med unormalt forhøyet energinivå og stemningsleie, og en eller flere depressive episoder, ifølge Wikipedia.

les også

TMZ: Kjærestebrudd for Mariah Carey

– Medisinene ser ut til å fungere godt, som hverken gjør trøtt eller døsig, sier Carey som onsdag publiserte denne oppdateringen på Instagram hvor hun også skriver:

– Jeg er glad for å kunne dele denne delen av min reise med dere.

I intervjuet forteller hun videre at hun lenge trodde at hun hadde alvorlig søvn-problemer.

– Men det var ikke. Det var ikke slik at jeg lå våken og talte sauer. Jeg var rett og slett depressiv og til slutt møtte jeg veggen, sier Carey.

Hun er imidlertid ikke alene om å slite bipolar lidelse. En av som også har vært åpen om sine psykiske problemer er skuespiller Catherine Zeta-Jones. Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt har også snakket om sin bipolare lidelse. Det samme har den norske MGP-vinneren Agnete Kristin Johnsen gjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder