Velvet Revolver inntar Oslo

Superlag til Øya!

Rockens nye superlag, Velvet Revolver, blir toppnavnet under Øyafestivalen i Oslo fredag 13. august.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over 16 år gammel

Audioslave, som består av Chris Cornell fra Soundgarden og Rage Against The Machines tre instrumentalister, avsluttet i fjor Norwegian Wood - i år er det altså Velvet Revolver som kommer til Øya. De to superlagene innen den harde delen av rocken låter heller ikke altfor ulikt på plate. Det vitner Velvet Revolvers debut, «Contraband», om.

«Contraband» er i handelen over helgen. Allerede sist uke la singlen, «Slither», seg pent til rette på VG-listas 12. plass.

Etter å ha fjernet seg så langt som overhodet mulig unna utilregnelige Axl Rose og Guns N'Roses, traff Slash, Sorum og McKagan hverandre igjen i 2002, under en hyllestkonsert til den da nylig kreftdøde kompisen Randy Castillo, kjent fra både Motley Crue og Ozzy Osbournes band. Gnisten mellom de tre tidligere Guns-kollegene var sterkere enn de hadde forventet, og ettersom Duff McKagan på den tiden var i Scott Weilands nærmeste vennekrets, ble gnisten til ild.

På avvenning

Weiland, som er den (foreløpig) siste av denne gjengen med livstruende narkotika-avhengighet, ble sporenstreks sendt på avvenning for å danne Velvet Revolver. Denne sommeren er de endelig klare, både med plate og turné, med stoppested på Øyafestivalen 13. august! PS! Det hører med til historien at også de gjenværende medlemmene av Scott Weilands band, Stone Temple Pilots, sysler med sitt eget superlag. De samarbeider nemlig med eks-vokalisten i Black Crowes, Chris Robinson!)

Mer om

 1. Øyafestivalen

Flere artikler

 1. Er dette Velvet Revolvers nye vokalist?

 2. Plateaktuelle Scott Weiland: - Jeg er ferdig med doplivet

 3. Rockekone satte fyr på mannens garderobe

 4. Autoritært

 5. Guns 'N Roses-gitarist gir ut selvbiografi

Fra andre aviser

 1. Slash til Øya

  Aftenposten
 2. Velvet Revolver-vokalist slipper fengsel

  Aftenposten
 3. Tragedier i kø for Velvet Revolver

  Aftenposten
 4. Nesten en flopp

  Fædrelandsvennen
 5. Nesten en flopp

  Fædrelandsvennen
 6. Reality-nei fra Velvet Revolver

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder