BESØKTE «SENKVELD»: Den britiske supergruppa Coldplay. F.v.: Will Champion, Chris Martin, programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg, Johnny Buckland og Guy Berryman. Foto: Tore Meek/Monster Entertainment

Chris Martin forsov seg til konsert i Norge: - Beklager

(VG Nett) Coldplay-vokalist Chris Martin har én historie han alltid forteller i lystig lag: Historien om da han forsov seg til bergenskonserten i 2000.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er ti år siden, men det er minneverdig, ler Chris Martin om konsertopplevelsen.

Onsdag gjestet han Norge igjen, elleve år etter, og i intervjuet med Thomas Numme og Harald Rønneberg i «Senkveld» snakket han villig vekk om episoden hvor han sovnet før konserten i Bergen i november 2000.

Les også: Mette-Marit på stjernevennens Oslo-konsert

- Jeg dro opp til det fjellet, Fløyen, og endte på toppen av fjellet med en PJ Harvey-CD, sier han i intervjuet, som sendes fredag kveld.

- Det var før vi hadde sikkerhetsstab og turnémanager, så jeg ble forsinket til konserten. Jeg beklager det, sier han.

Blandede kritikker

- Er det noe som skjer ofte?

- Det skjer hver dag, jeg drar opp på fjellet, sovner og blir forsinket, ler han.

Den gangen spilte Coldplay foran et fullsatt Garage, og konserten fikk lunkne kritikker. Chris Martin har også selv uttalt at det er den vanskeligste spillejobben han hadde gjort på lang tid. Onsdagens konsert på Sentrum Scene fikk også blandete kritikker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Chris Martin (t.h.) og Will Champion i stolen hos Senkveld-gutta. Foto: Tore Meek/Monster Entertainment

VGs anmelder ga konserten terningkast tre, med poenget «Det luktet storkarer. Men vi så egentlig ingen.»

Fire fedre

Coldplay hadde et turbobesøk i Oslo, og kom, spilte og dro i løpet av en ettermiddag.

- I dag er vi i Norge i fire timer eller noe, på mandag var vi i Roma i tre timer. Så noen ganger må man bare prøve å huske hvilket språk du skal si takk på, sier Martin om reisingen.

Siden den første konserten i Norge har det skjedd mye, også på privaten. De fire guttene har til sammen åtte barn på under syv år, og en niende er på vei.

- Barna setter ting i perspektiv. Det påvirker hvordan vi ser på jobben og livet. Det er fantastisk, men også vanskelig, sier trommis Will Champion.

- Vi spilte på Wembley, og jeg tenkte «wow, vi er store rockestjerner». Men seks om morgenen ble jeg vekket med «gi meg noen pannekaker». Og det hjelper på å holde musikken ekte - når vi kunne hatt store egoer hjelper de små folka oss med å holde fokus, legger Martin til.

Nær brudd

Thomas Numme stilte også bandet spørsmål om den vanskelige tiden før det tredje albumet, da bandet var nær et brudd.

- Vi hadde mye press utenfra som hindret oss i å lage albumet. Det var forventet at vi skulle lage et album som skulle selge masse, sier bassist Guy Berryman.

- Vi gikk oss vill en stund. Vi visste ikke hva som var viktigst, om vi skulle konsentrere oss om penger, berømmelse eller.. Så fant vi ut at vi er et band, så da konsentrerte vi oss om det, sier Martin, og sier et slags vendepunkt for bandet var da de skaffet seg et studio i nærheten av sine hjem i London.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder