POPULÆRE: Astrid S, Sophie Elise og Linda Vidala står bak tre av de ti mest populære sangene i Norge denne uken Foto: Krister Sørbø (VG)/Odin Jæger (VG)/Stine Raastad (Universal)

Tre norske damer på topp ti på Spotifys norske toppliste

Ansvarlig for norsk musikk i Universal mener kvinner oftere går egne veier og dermed skiller seg ut.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over to år gammel

Bloggeren Sophie Elise slapp singelen «All your friends»natt til fredag, som gikk rett inn på tredjeplassen på Spotify-listen over de mest populære sangene i Norge.

Foran bloggeren ligger Astrid S med sin «Such a boy» på en andre plass. Hun går også inn i sin femte uke på VG-lista, og klatret denne uken opp fra tredje til andreplass.

I tillegg har nykommer Linda Vidala, med sin singel «Bængshot» som hun har sammen med KingSkurkOne, kapret åttendeplassen på den norske listen på strømmetjenesten. På VG-lista ligger singelen på niende plass, etter tretten uker på lista.

Dermed er det tre kvinnelige, unge artister blant topp ti på Spotifys «Norway top 50»-liste.

Billboard: Ber Dagny og Astrid S få slutt på «pølsefesten»

– Ære å være på samme liste som Astrid S

Sophie Elise sier til VG, via sin kontaktperson i Universal, at responsen på sangen har vært «helt sinnssykt bra».

– Jeg prøver å få med meg alle gode tilbakemeldinger, og jeg prøver å svare så mange som mulig med en stor takk! Det er helt ok med dem som er negative og. Jeg lar streamingtallene snakke for seg selv, sier hun.

Bloggeren, forfatteren, DJen og nå artisten forteller at hun ville vært fornøyd med en plassering i det nedre sjiktet av topp 50, og at det var uventet og veldig overraskende at hun våknet til en tredjeplass.

– Jeg er veldig ydmyk over dette, og blir motivert til å skape mer musikk. Og så må jeg si at det spesielt er en ære å være på samme liste som Astrid S som jeg beundrer, og alle de andre flinke norske artistene som jeg er så stor fan av. Det har vært spesielt hyggelig med alle tilbakemeldingene fra andre norske artister. Alle vil alle skal lykkes, jeg kjenner på en heia-kultur som gjør meg glad!

Denne høsten: Sophie Elise gir ut bok om å være håpløst forelsket

– Musikk har ikke noe med kjønn å gjøre

Astrid S var ikke tilgjengelig for en kommentar lørdag kveld, men hennes manager Halvor Marstrander forteller til VG at det er helt fantastisk at «Such a boy» er nest mest streamet i Norge.

– Det er en stor ære og en stor hyllest til Astrid som har skrevet låten, sier han.

Ryktestorm: Astird S snakker ut om Hermann Tømmeraas

Han mener videre at det at det er tre norske artister på topp ti bare er gøy.

– Ikke minst viser det at musikk ikke har noe med kjønn å gjøre, det er fete låter som folk vil høre på uansett om det er gutter eller jenter som har laget dem.

Linda Vidala sier gjennom sin kontaktperson i Universal at det er veldig gøy at «Bængshot» gjør det bra.

– Det er rett og slett sykt fett, og ganske surrealistisk. Det viser at hele landet er litt «shkækt», forteller Vidala.

Ikke tilfeldig at alle er kvinner

Bjørn Rogstad, ansvarlig for norsk musikk i Universal, forteller at det blir sluppet 25.000 låter på Spotify hver eneste dag. Dermed mener han at kravet til tydelighet og særpreg blir større og større for hver dag.

– Disse tre artistene har noen veldig klare fellestrekk. De er svært selvstendige, uredde og hardtarbeidende. Er det tilfeldig at de er kvinner? Kanskje men jeg tror ikke det, mener Rogstad.

– Min erfaring tilsier at de kvinnelige artistene er mindre opptatt av hva de kule «kompisene» mener om det de driver med. Der gutta går i flokk og synger i kor går ofte de kvinnelige artistene egne veier og skiller seg dermed ut. Det øker sjansene for å lykkes i det enorme havet med musikk, legger han til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder