Konsertanmeldelse: Astrid Smeplass, Amsterdam

AMSTERDAM (VG) Europa ser ut til å falle pladask for Astrid S – med god grunn.

Publisert:

KONSERT: Astrid S

STED: Melkweg, Amsterdam

PUBLIKUM: ca. 700 (utsolgt)

5 av 6

Hvor stor er egentlig Astrid Smeplass ute i verden? Den pågående turneen Party’s Over World Tour gir ikke nødvendigvis noe entydig svar – her er det mellomstore, men godt besøkte klubbkonserter det går i, der tålmodig bygging av fanbase ser ut til å veie tyngst.

Dette gjelder i høyeste grad også konserten i Nederlands hovedstad. Det tradisjonsrike konsertlokalet Melkweg kan kanskje beskrives som en krysning av Rockefeller og John Dee i Oslo – intimt nok til å skape den nødvendige følelsen av nærhet, men romslig nok til at allsangen rett som det er får vokse seg imponerende.

Les også: Mystisk kjekkas med på Astrids turné

Det sistnevnte er ikke uviktig i denne sammenhengen. Ferske hits som «Think Before I Talk» og «Such A Boy» runger forutsigbart nok massivt i utvekslingen mellom artist og et ungt, fortrinnsvis kvinnelig publikum. Men også mindre kjente sanger mottas med takknemlighet og gjenkjennelse. Størst inntrykk i så måte gjør det genuint nydelige «Party’s Over»-bonussporet «Mexico», som svært mange ser ut til å kjenne inngående fra før.

(anmeldelsen fortsetter under klippet)

Flere «dype» kutt som «Hyde» og «Atic» kan tidvis savnes – de utgjør en verdifull kontrast til de enklere og mer direkte hymnene til trøblete kjærlighet som i stor grad okkuperer setlisten. En sang som nedstrippede «Paper Thin» avslører strengt tatt ikke annet enn noe vi for lengst har skjønt – Smeplass kan synge.

Husker du: Astrid bekrefter at hun har kjæreste

Det mest slående ved hele seansen er dog hvor lite Astrid selv trenger å anstrenge seg for å skape en dønn trivelig konsertopplevelse. Hun har stemmen, scenepersonligheten og selvtilliten som gjerne melder seg i kjølvannet av intens medgang. I neste runde er det grunn til å tro at moroa vil utspille seg i langt større arenaer.

MARIUS ASP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder