Dyster avskjed med Chris Cornell

Brad Pitt, Pharrell Williams og en lang rekke kjente rockemusikere var blant de fremmøte da Chris Cornell ble bisatt i en privat sermoni i Hollywood Forever Cemetery fredag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fansen hadde samlet seg utenfor de lukkede portene, og det ble spilt musikk av Soundgarden fra små bærbare høytalere utenfor Hollywood Forever Cemetery i Los Angeles, mens biler med den nærmeste familie og venner ankom begravelsen.

Blant dem var Chris Cornells enke, Vicky, og hans to yngste barn, skriver AP.

På plenen utenfor var det satt ut flere rader med stoler – og blomsterarrangementer.

Les også: Enkens rørende avskjedsbrev til Chris Cornell

Chris Cornell, vokalisten i høyprofilerte band som Soundgarden, Audioslave og Temple Of The Dog, ble funnet død på hotellrommet etter en konsert i Detroit 17. mai.

Ifølge foreløpige medisinske undersøkelser tok sangeren sitt eget liv. Dette har imidlertid blitt avvist av familien, og enken har blant annet uttalt at han kan ha tatt mer av en reseptbelagt antidepressiva-medisin enn foreskrevet.

– Chris var melodiøs som The Beatles, rocka som Sabbath og mante fram stemninger som Edgar Allan Poe, sa Tom Morello i sitt minneord. De to spilte sammen i Audioslave.

Les også: Chris Cornell døde brått

Blant de fremmøte under den private delen av Cornells begravelse var også Lars Ulrich og James Hetfield i Metallica og Dave Navarro fra Jane’s Addiction.

BAK LUKKEDE PORTER: Den første delen av Chris Cornells bisettelse forgår bak lukkede porter og bare spesielt inviterte har adgang. Foto: Frederic J. Brown AFP

Den private seremonien vil bli etterfulgt av åpen minnestund litt senere på dagen fredag. Cornell vil bli gravlagt på Hollywood Forever Cemetery, hvor kjente størrelser som Jayne Mansfield, Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino og Cecil B. DeMille er gravlagt.

Chester Bennington fra Linkin Park fremførte Leonard Cohens klassiker «Hallelujah» for de fremmøtte sørgende

GRAVLEGGES FREDAG; Begravelsen til Chris Cornell finner sted i Los Angeles fredag formiddag. Den private delen er snart over - og senere på dagen blir det en offentlig minnestund for Cornell, Foto: Jeff Christensen AP

Onsdag publiserte enken til Chris Cornell et rørende avskjedsbrev til sin avdøde ektemann.

Brevet som i sin helhet er offentliggjort i Billboard starter slik:

«Til min gode, nydelige Christopher.

Du var den aller beste far, ektemann og svigersønn. Din tålmodighet, empati og kjærlighet kom frem gjennom alt.

Du har alltid sagt at jeg reddet deg, at du ville ikke vært i live, hadde det ikke vært for meg. Det gledet mitt hjerte å se deg lykkelig, levende og motivert»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder