KYGO under en konsert på Bergen Fest. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Kygo fronter Apples storsatsing

23-åringen Kygo inngår gigantsamarbeid med Apple, og får ny sving på en gammel klassiker.

Artikkelen er over fire år gammel

Bergensgutten Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (23) er virkelig i vinden om dagen. Han har herjet på VG-lista, fått skryt av verdensstjerner, satt millionrekorder og spilt for fulle hus.
Nå er gutten som er på alles lepper også med på supersatsningen Apple Music som lanseres tirsdag.

LES HELE HISTORIEN OM KYGO: Fra gutterommet til verdensscenen

Kygo er allerede tungt frontet på tjenestens hjemmeside. Der kan man se Kygo spille piano. Med det nye samarbeidet blir Kygo ansikt utad for tjenesten som potensielt kan nå 850 millioner brukere.

Har du lest? Så stor er Kygo i utlandet

– Naturlig samarbeidspartner

Kygos stefar Jan Bjordal bekrefter samarbeidet overfor Dagbladet.
Ja, det stemmer. Vi har diskutert dette i halvannen måned. Her får Kyrre en flott eksponering og en samarbeidspartner som er ganske naturlig for ham. Apple har alltid vært en del av måten Kygo har laget musikk på, sier Bjordal til avisen.
Han vil ikke kommentere hvor mye penger Kygo får ut av samarbeidet.

Remixer klassiker

STOR: Kyrre Gørvell-Dahll gjør det bra både i Norge og i utlandet. Foto:Krister Sørbø,VG

Det er ikke bare bergensgutten som er fornøyd med samarbeidet. Også toppene i Apple Music jubler for å ha fått Kygo med på laget.
– Jeg var så gira på å jobbe med Kygo at alle som nærmere enn 3 meter fra meg de siste ukene har fått med seg det. Jeg kunne ikke slutte å prate om det, sier Laary Jackson, innholdsdirektør i Apple Music til Billboard.
Gørvell-Dahll sier at kan erkjenner at karrieren er bygget rundt streaming, og at han syns det er «kult at Apple involverer seg».

Les også: Musikkveteraner til angrep på Kygo

For å markere samarbeidet går Kygo sammen med a-ha for lage en ny versjon av «Take On Me». Låten skal snart være tilgjengelig for strømming på den nye tjenesten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder