KJÆRLIGHETSHISTORIE: Chris Medina (28) har sunget seg til suksess med den gripende historien om sin trafikkskadde forlovede, Juliana Ramos. Foto: YouTube og Hallgeir Vågenes

Chris Medinas kjæreste var beruset da hun krasjet

Nå vil trafikkskadde Juliana Ramos (27) advare andre

(VG Nett) Superstjernen Chris Medina (28) gir kjæresten sin fulle støtte når hun nå står fram og innrømmer at hun hadde drukket den skjebnesvangre kvelden i 2009.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
2 Years Later: Juliana Ramos SpeaksChris Medina – WikipediaChris Medina på FacebookStøttegruppe for Juliana Ramos på FacebookOak Forest, IL Patch - Breaking News, Local News, Events, Schools, Weather, Sports and Shopping

Historien til «American Idol»-kjendisen Chris Medina og forloveden Juliana Ramos har berørt en hel verden. Låten «What Are Words», hvor Medina synger om at han aldri vil forlate sin funksjonshemmede kjæreste, toppet VG-lista i flere måneder i sommer.

BESØK VG-LISTA OG SE VIDEO TIL «WHAT ARE WORDS»

Drakk før hun kjørte

Men selv om Medina har vært svært åpenhjertig om forholdet til Ramos, har ikke hele historien bak den tragiske ulykken vært kjent. Først nylig fikk Medina og Ramos' familie kjennskap til via legejournaler at Ramos hadde drukket tett like før hun satte seg i bilen og kjørte natt til 2. oktober for to år siden.

- Vi håper vi er forberedt på det som kan komme når vi nå går ut med dette. Vi vet ikke hva som vil skje. Om folk fortsatt vil støtte henne, må være deres eget valg, sier Ramos' mor, Janet Spencer Barnes, i et videopptak som er lagt ut på den lokale nettsiden OakForestPatch.com .

I en kort uttalelse til VG Nett sier Chris Medina at han håper kjærestens videouttalelse vil hjelpe andre.

- Og når tiden er inne, vil jeg forhåpentlig få mulighet til å si mer om dette, sier sangeren.

Vil advare andre

Ramos, som er sterkt preget etter å ha pådratt seg en traumatisk hjerneskade og en rekke andre funksjonshemninger etter bilkrasjen, har store problemer med å snakke. I videoen forklarer hun, ved hjelp av sin berømte forlovede og moren, at hun vil advare andre mot å gjøre samme feil.

- Ikke drikk og kjør bil, sier 27-åringen.

SE VIDEOOPPTAKET PÅ OAKFORESTPATCH.COM

Hun ber samtidig omgivelsene om ikke å være sinte på henne.

- Jeg betaler for det jeg har gjort.

Ramos legger ikke skjul på sin sterke kjærlighet for Medina.

- Jeg ønsker å gifte meg. Jeg vil gifte meg med deg - jeg elsker deg, sier Ramos mens hun kysser forloveden på videoopptaket.

HÅPER PÅ EKTESKAP: Chris Medina og Juliana Ramos håper at hun skal bli frisk nok til at de to en gang i fremtiden kan oppfylle drømmen om å gifte seg. Her i et glimt fra det ferske videointervjuet på OakForestPatch.com. Foto: Faksimile: OAKFORESTPATCH.COM

- Følelsene de samme

Medina bedyrer i videoen at bakgrunnen for ulykken ikke forandrer hans innstilling om å stå last og brast ved hennes side.

- Følelsene mine er de samme, sier han.

Bryllupet som de to hadde planlagt, skulle opprinnelig stått få uker etter ulykken. De planene ble skrinlagt. Lenge var det usikkert om Ramos i det hele tatt ville overleve den voldsomme krasjen.

Dobbelt så mye alkohol

Ramos skal ha hatt 1,6 i promille. Det er dobbelt så høyt som den tillatte grensen i USA. Den konsumerte alkoholmengden tilsvarer 1,8 liter øl på to timer.

Om det var ruspåvirkningen som førte til at bilferden endte i et tre etter at Ramos hadde avsluttet jobben på en bar, er ikke klart. Det var storm og mye regn den natten ulykken skjedde, og vitner har forklart at hun ikke hadde høy hastighet. Uansett er det viktig for henne å få budskapet ut om at man aldri skal sette seg bak rattet når man har drukket.

Spekulasjoner

Spekulasjonene om at Ramos var beruset da hun satte seg i bilen, har sirkulert i lokalmiljøet helt siden tragedien. Ramos' familie og Medina ønsket ikke å vite svaret på dette før inntil nylig. Moren forklarer i blogginnlegget som følger videoen at det eneste som har betydd noe for dem etter ulykken, har vært å hjelpe 27-åringen tilbake til livet.

- Jeg kan ikke være sint på en person som betaler en så høy pris, forklarer moren, som i tiden etter datterens ulykke har blogget hyppig om de daglige prøvelsene med oppturer og nedturer. Hun har også publisert en bok om opplevelsene.

Tung beskjed

Ramos' mor legger imidlertid ikke skjul på at det var en tung beskjed å få da hun mottok legejournalene med det endelige beviset på at datteren hadde drukket. Hun forklarer også at det er datteren selv som ønsker å gå ut med sannheten.

- Juliana er klar for å snakke om dette, og det er svært alvorlig ment fra hennes side når hun nå vil bruke seg selv for å advare andre, sier moren.

Ramos skal heller ikke ha brukt bilbelte.

Medina presiserer at siden forloveden var den eneste som ble skadet i ulykken, så har de kunnet konsentrere seg helt og fullt om henne.

- Jeg er så takknemlig for at hun ikke skadet noen andre, sier sangstjernen.

Mange støtter

På Julianas støttegruppe på Facebook har det strømmet på med støtteoppmuntrende meldinger fra faste støttespillere. De roser 27-åringen for at hun står fram med hele historien. Noen titalls tilhengere har likevel valgt å forlate Facebook-gruppa.

Under morens blogg er også støtteerklæringene mange, selv om noen få uttrykker skepsis over at sannheten kommer nå - lenge etter at familien har mottatt donasjoner og annen hjelp, og etter at Medina har blitt en kjent sanger.

- Det betyr ikke noe om noen få pesoner snur ryggen til henne, eller om hundre nye tilbyr støtte. Selv om selvsagt håper på støtte. Hun må likevel se seg selv i speilet hver dag, sier Medina.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PLANLA EKTESKAP: Juliana (27) og Chris (28) - her fra lykkeligere dager - har vært sammen siden de var 17. De forlovet seg like før ulykken. Foto: BULLS

Snart plateklar

Medina jobber i disse dager jobber med sin første plateutgivelse.

LES OG SE VGTV: Norske fans rørte Medina til tårer

Deler av det kommende albumet har blitt spilt inn i Norge. Norge var det første landet hvor Medina gikk til topps med hitballanden «What Are Words», og siden 27-åringens aller første besøk på norsk jord i juni, har det blitt en rekke turer mellom hjembyen Chicago og Oslo.

LES OG SE VGTV: - Skal bli kjent med nordmenn

LES OGSÅ: - Skulle ønske Juliana kunne se meg synge i Norge

Statsminister Jens Stoltenberg takket personlig da den amerikanske sangeren reiste til Bergen for å synge i begravelsen til ett av Utøya-ofrene i august.

LES OGSÅ: Norske Andre skrev Medinas hitballade

LES OGSÅ: Sånn smeltet han Idol-juryen i USA

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Statsministeren takker Medina i personlig melding

  (VG Nett) Statsminister Jens Stoltenberg takket Chris Medina personlig for artistens bidrag under minnestunden for…
 2. Chris Medina hedret Utøya-offeret Monica (18) med sang

  (VG Nett) Den amerikanske popartisten reiste til Bergen for å følge terror-offeret Monica Iselin Didriksen til graven…
 3. Derfor har Chris Medina med seg livvakt til Norge

  BERGEN (VG NETT) For et halvt år siden ble Freddy McCaffrey(40) servert kaffe av Chris Medina (26) på stamstedet i…
 4. Chris Medina drømmer om duett med Kurt

  BERGEN (VG Nett) I kveld står Chris Medina på scenen i Bergen under sitt andre norgesbesøk - samtidig som han drømmer…
 5. Chris Medina tilbake til Norge

  (VG Nett) «What Are Words»-stjernen Chris Medina (27) skal opptre på VG-lista Topp 20-showet i Bergen - og han vil…
 6. Chris Medina rørt til tårer av norske fans

  RÅDHUSPLASSEN (VG Nett) Det kokte blant 50.000 publikummere på Rådhusplassen da Chris Medina (27) opptrådte på VG-lista…
 7. Chris Medina til VGTV: - Skal bruke en uke på å bli kjent med nordmenn

  (VG Nett) Selv om Chris Medina (26) bare har sovet to timer det siste døgnet, fryder han seg over endelig å være…
 8. Chris Medina (26) til VG: - Skulle ønske kjæresten min kunne se meg synge i Norge

  (VG Nett) YouTube-kometen Chris Medina, som har trollbundet hele verden med sin kjærlighetshistorie, gleder seg til…
 9. «Idol»-stjernen Chris Medina til Norge

  (VG Nett) Amerikanske Chris Medina (26) har rørt en hel verden til tårer med sin gripende kjærlighetshistorie.
 10. Her er Chris Medinas norske bakmann

  (VG Nett) Andre Lindal (34) fra Oslo vil lage musikk som rører andre. Det har han klart med Chris Medinas låt «What Are…
 11. Sånn gikk det med Chris som smeltet «Idol»-juryen

  (VG Nett) 26 år gamle Chris Medina rørte «American Idol»-juryen med sin gripende kjærlighetshistorie.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder