FIKK KRITIKK: Justin Bieber får kritikk for tempel-beøk. Her er popidolet på musikkfestivalen Coachella i California tidligere i april. Foto: Afp

Justin Bieber beklager tur til krigsminnesmerke

Popidolet (20) i hardt vær etter å ha blitt anklaget for å være respektløs.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over seks år gammel

Denne uken besøkte Justin Bieber Yasukuni-tempelet, som hedrer Japans falne i krig og tidligere militære ledere fra landets keiserlige hær som har begått masseovergrep, skriver Time Magazine.

Shinto-minnesmerket i byen Tokyo hyller 2,5 millioner mennesker som døde i krig, inkludert 14 dømte krigsforbrytere. Særlig Kina og Sør-Korea ser på Yasukuni som et symbol på Japans tidligere militarisme. De mener også at turister som besøker stedet mangler forståelse eller evne til å vise anger over krigshistorien.

Tirsdag postet Justin Bieber to bilder på sosiale medier der han ba utenfor det hellige tempelet og snakket med en Shinto-prest.

LES ALT OM JUSTIN BIEBER HER!

Massive tilbakemeldinger

Bildene satte sinnet i kok hos flere kinesiske fans, og Bieber fikk mange kommentarer på sosiale medier.

Nå beklager 20-åringen og sier han bare ønsket å stoppe fordi han så de vakre bygningene og ikke var klar over hele historien.

KONTROVERSIELT: Shinto-minnesmerket i Tokyo sees på av Kina og Sør-Korea som et symbol på Japans tidligere militarisme. Foto: NTB Scanpix

- Jeg ble villedet til å tro at tempelet bare var et sted for bønn. Til alle de jeg har fornærmet vil jeg si at jeg er svært lei meg, skrev superstjernen og la til:

- Jeg elsker både Kina og Japan.

Har fått lignende kritikk

Det er ikke bare Bieber som har fått kritikk for å besøke krigsminnesmerket. Japans statsminister fikk også kritikk for et besøk i 2013.

Den siste tiden har det stormet rundt idolet, som flere ganger har fått politiet på nakken.

Det er ikke første gang Bieber får kritikk for å være respektløs. For rundt ett år siden var Bieber i hardt vær etter å ha besøkt Anne Franks hus i Amsterdam. Der skrev popidolet i en gjestebok at han håpet Frank ville ha vært en «Belieber».

Mer om

  1. Justin Bieber

Flere artikler

  1. Fra «baby» til rebell: Justin Biebers skandaler

  2. Internasjonale medier kaster seg på Bieber-drama

  3. Bieber til avhør i Argentina

  4. Bieber-ekspert: Arrestasjonen kan være til hans fordel

  5. Bieber overrasket fansen med ny låt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder