USIKKER: Bono i reklameinnslaget under helgens Super Bowl, hvor U2 slapp en ny låt. Vokalisten er usikker på hva bandets nye musikk betyr for dagens publikum. Foto: wenn.com

Bono: - U2 snart irrelevante

U2-vokalist Bono frykter at bandet hans ikke lenger er i stand til å lage musikk som har relevans for publikum.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bandet er for tiden travle med å ferdigstille sitt første studioalbum på fem år. I forbindelse med Super Bowl slapp de i helgen låten «Invisible», til inntekt for HIV/aids-smittede.

Men selvtilliten er åpenbart ikke på topp. U2s forrige album, «No Line On The Horizon», var en kommersiell nedtur for bandet, selv om turneen i etterkant var av det lukrative slaget.

I et ferskt radiointervju med BBC medgir Bono at bandet sliter med å skrive låter som snakker til et stort publikum, nå som alle medlemmene er godt over 50 år gamle.

- Vi er på kanten av å være irrelevante. Du må lage materiale som er relevant for deg selv og hvor du står i livet, tilkjennegi hva du gjennomgår. Hvis det er relevant for andre mennesker, flott. Men vi vet ikke om det er det, sier Bono.

SETTES STADIG PRIS PÅ: U2 ble i januar tildelt Golden Globe-pris for filmmusikklåten «Ordinary Love». Fra venstre: Larry Mullen Jr. (52), Bono (53), Adam Clayton (53) og The Edge (52). Foto: Afp


Han forteller også at det kommende U2-albumet blir en «tilbake til røttene»-affære.

- Vi gikk tilbake til hvorfor vi ønsket å være et band da vi startet. Vi hørte på The Ramones og Kraftwerk - du kan høre begge deler på «Invisible». Det åpnet en ventil for meg i skrivingen, det var som om demningen brast.

U2s siste turné inneholdt ikke et norgesbesøk fordi produksjonen var for stor til å finne et egnet sted å spille. I kjølvannet av det nye albumet vil bandet imidlertid spille innendørskonserter.

- Vi har lyst til å spille på O2 Arena. Av og til er det hyggelig å spille på slike intime steder, sier Bono om London-hallen som har plass til nesten 20.000 tilskuere.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder