Kutter ned på alkoholen

Søker mot et større publikum

STARTET SOM MOROPROSJEKT: Mikkel Christiansen og Simen Auke går i dag helt til topps på VG-lista. Her er de før en konsert i Stavanger. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Broiler: – Redd for å bli for myk og rolig

DJ-duoen Mikkel Christiansen og Simen Auke har lagt fra seg afterski-musikken og norske tekster. Selv om prosessen var lang, var duoen usikker på hvordan fansen ville reagere.

 • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Det viser seg nå at de ikke hadde noe grunn til. I dag ble det klart at Broiler har kapret førsteplassen på VG-lista med låten «Wild Eyes».

– Det er helt utrolig at den har kommet så høyt. Det er kult å se at den nye musikken vår fungerer bra, og at den gikk enda raskere til topps enn den forrige gjorde, sier Christiansen til VG.

Forrige gang duoen toppet listen var i 2013, og da med låten «Vannski». En låt som skiller seg mye fra dagens førsteplass.

– Da vi laget «Wild Eyes» var vi litt redd for at den skulle bli for myk og rolig i forhold til hva Broiler har vært tidligere. Etter hvert konkluderte vi med at den var bra nok for oss og vi likte den, og nå viser det jo seg at det gjør også andre, sier Auke.

Bort fra feststemningen

Broiler har holdt på med musikk siden 2011, og det hele startet hjemme på gutterommet. Musikken ble beskrevet som en kombinasjon av drøye tekster og dundrende rave-rytmer, og det fenget – fort fikk de flere titalls millioner av strømminger på Spotify.

– Før var vi mer joviale, men nå vil vi ikke stå så sentralt i feststemningen. Vi ønsker heller å skape noe som man kan lytte til på bussen, når man legger seg eller er på et rolig vorspiel. Med denne typen musikk håper vi å treffe flere, og i flere sammenhenger.

– Prøver dere å unngå afterski-stempelet?

– Vi ønsker å utvikle oss og nå nye mål med musikken. Derfor kan vi ikke gjøre det samme gang på gang, folk hadde nok da bitt lei. Musikken som vi lager nå føles mye mer riktig for oss, så vi håper å dra med oss de som var fans før denne musikalske endringen, sier Christiansen.

Ifølge duoen har de merket at det har skjedd en endring i hvem som hører på musikken deres.

– Vi har fått eldre lyttere, samtidig som vi har beholdt mange av de gamle. På statistikken kan vi se at aldersgruppen på de som hører på oss hjemme har økt.

– Før sang vi ganske drøye linjer, og de har vi nå gått bort fra. Så til og med bestemor kan høre på oss nå uten å reagere.

PÅ SCENEN: Her fremfører Broiler «Vannski» under VG-lista-konserten i Trondheim i fjor. Foto:Ned Alley,VG

- Mer profesjonell

Siden Broiler startet har duoen spilt på alt fra skoleball til større festivaler. Siden musikken ofte har vært av party-typen har feststemningen også blitt overført til scenen.

- I starten var det mye frie tøyler og mange konserter som gikk litt over styr, men det var noe av morsomme i starten. De siste årene har vi vært strengere på alkoholen, for da fremstiller vi oss mer profesjonelt og det er mer givende for oss å holde konsert uten å drikke. Man får en helt annen opplevelse og kontakt med publikum.

Nå håper Christiansen og Auke at musikken deres kan ta dem utover landegrensen.

– Vi er veldig glad for at vi startet på bunnen, og med det opplevd alle typer spillejobber. Vi har hatt en lang reise og ikke fått alt kastet i hendene våre. Med tanke på fremtiden tar vi ett skritt av gangen, men målet er jo selvfølgelig å få en hit i utlandet. Det er noen land som har vist interesse, så det er veldig spennende, sier Auke.

– Norsk musikk har jo hatt et veldig godt år utenfor landegrensene, så vi håper at det fortsatt er plass til noen til.

Flere artikler

 1. Festivalklare Broiler: – Det har gått med en halv årslønn på fyrverkeri

 2. «Pinne for landet» topper Spotify-liste: Freddy Kalas vil gi det norske folk allsang i ekte DJ Broiler-stil

 3. Broiler til verdens største EDM-festival

 4. Kurt Nilsens nye plate flopper

 5. Kygo med historisk VG-listeplassering

Fra andre aviser

 1. Kan musikkjournalister fortsette å ignore norsktoppen også i 2016?

  Aftenposten
 2. Navnestatistikk: Dette er de mest populære navnene nå

  Aftenposten
 3. 65 norske blant Nordens beste restauranter

  Aftenposten
 4. Syngende brud og tvillinger på Youtube-toppen

  Aftenposten
 5. Röyksopp velger seg Findings

  Aftenposten
 6. Syngende brud og tvillinger på Youtube-toppen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no