GLITTER OG VERKTØY: Anne Lindmo stiller i en redesignet kjole med detaljer fra verktøyskrinet. Foto: MARIUS VERVIK

Anne Lindmo (43) er programleder for «Spellemann»-prisen: Leder Spellemann i verktøy-kjole

STAVANGER (VG) Når Anne Lindmo (43) i kveld leder sitt tredje «Spellemann»-show, gjør hun det i en redesignet kjole med detaljer hentet rett fra verktøykassen. Og sin rauseste bensplitt noensinne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL
Spellemann // Hjem

Kjolen er designet av NRK-stylist Susanne Hoftun - og er ifølge stylisten essensen av Spellemann: «Metall møter klassisk».

Programlederen er fornøyd med resultatet som har blitt sydd sammen på NRK.

- Det er veldig deilig å jobbe med profesjonelle fagfolk som kan dette her. Susanne klarer med enkle, gode grep å få til det hun ser for seg. Og i år har vi gått til snekkerverkstedet: Det er rett og slett jernvare som dekor på kjolen. Den ser veldig fint ut, sier Anne til VG.

SPLITT: Anne Lindmo har finpusset på bena for anledningen. Foto: MARIUS VERVIK

VG DIREKTE I KVELD: Følg Spellemann-utdelingen

Fokuset på kjoler og staffasje i jobben som programleder, mener hun er en del av pakka.

- Det med klær og staffasje er jo absolutt en del av jobben min. Og så er jeg veldig glad for å samarbeide med flinke fagfolk. Det står jo i stillingsinstruksen når man jobber i lørdagskvelden at man skal poleres fra topp til tå, he he. Men jeg lar jo ikke fokuset på klær og utseende ta overhånd, det er ikke en besettelse for meg. Det tror jeg alle som ser på skjønner.

Til hverdags er hun derimot ikke så alt for opptatt av mote og glamour.

- Jeg vet ikke om noen hadde kjent meg igjen i korridorene på NRK en gang, jeg, smiler hun.

Nybeiset bein

- Hvordan har stilen din forandret seg siden du startet å jobbe med TV?

- Nei altså... Nei, det vet jeg ikke. Akkurat den evalueringen kan Jan Thomas få lov til å ta seg av, sier hun.

KVINNEN BAK: - Det er essensen av Spellemann-prisen. Metall møter klassisk, sier NRK-stylist Susanne Hoftun. Foto: MARIUS VERVIK


Bortsett fra jernvare-dekor og det hun håper blir «tidenes Spellemann-show», lover Lindmo høy splitt. Og nybeiset bein.

- Det er en gavmild splitt, det vil jeg si. Men siden splitten er såpass raus, og vi er opptatt av vekting, så blir det innskrenkninger i toppområdet. Det blir ikke så mye «cleavage». Det er en gyllen regel vi forholder oss til i rikskringkastningen. Sånn sett kan vi si at TV 2 har en litt annen formel enn oss: De som lager «Skal vi danse», sliter ikke akkurat med det. Der byr dem både oppe og nede for å si det sånn, sier hun og ler.

Favorittplagg

For tre år siden ble hun fra stylisthold i kanalen nektet et av sine favorittplagg: Strømpebuksen.

NAGLER: Anne Lindmo viser fram fiffig dekor til kjolen. Foto: MARIUS VERVIK

- I herrans navn, som vi byr på de benene mine. Og selv om det er noen år siden jeg måtte slutte med strømpebukse, så er det alltid slik at når høsten kommer så tenker jeg: «Nå må strømpebuksen tilbake». Det får jeg ikke lov til. Derfor har vi nå begynt med en ukentlig nær stund der vi bedriver det jeg kaller beinbeis.

- Spraytan?

- Altså, det er ikke helt som i bodybuildermiljøet. Vi smører det på med nærkontakt. Ordentlig proff høyglanspolering med kremer og spray, sier hun.

DISSE KAN VINNE I KVELD: Se alle nominasjonene

Ikke hva som helst

Men det er ikke kjolen Anne først og fremst tenker på når hun går på scenen i kveld: Hun gleder seg til å hylle norsk musikkbransje.

- Dette skal være en kveld som hyller norsk musikkbransje, det er ikke hvem som helst som sier hva som helst. Det skal være velvalgte ord og stas. Det er en fryd å se alle artister og bidragsytere gi alt for at kvelden skal bli så bra som overhode mulig. Vi kan love store følelser; sterke øyeblikk og førsteklasses musikalske opptredener over hele fjøla. Og Morten Harkets opptreden, det kan jeg love blir en høydare.

- Blir du rørt selv når musikerne mottar priser?

- Å - jeg blir så rørt. Flere av disse folkene er jo mennesker jeg selv har fulgt med på eller har et forhold til. Jeg kan ofte gråte en skvett på bakrommet der.

- Har du noe triks for ikke å grine på skjermen?

- På TV? Å nei, der griner jeg ikke. Det hadde vært hakket for flaut.

Morten Harket fremfører ny låt: TERNINGKAST 5

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder