VANT «IDOL»: Slik reagerte Siri Vølstad Jensen da hun gikk til topps i «Idol»-konkurransen foran Eirik Søfteland (t.h). Programleder Stian Blipp til venstre. Foto: Espen Braata/VG

«Idol»-Siri flopper på VG-lista

To uker etter at hun gikk seirende ut av «Idol»-finalen er ikke Siri Vølstad Jensen (17) i nærheten av en plass på Norges offisielle hitliste.

  • Halstein Røyseland

Artikkelen er over syv år gammel

Vinnerlåten «What It Feels Like» har ikke klart å komme inn på VG-lista Topp 20 hverken denne uken, eller forrige uke.

Derimot har Eirik Søfteland, som ble nummer to bak Vølstad Jensen i «Idol»-finalen, vært inne på VG-lista. Han lå én uke på listen med låten «Gonna Go My Way».

PÅ VG-LISTA: Astrid Smeplass endte på 5. plass i årets «Idol». Foto: Helge Mikalsen/VG

Forhåndsfavoritt Astrid Smeplass endte på femteplass i «Idol»-konkurransen. Hun har vært fem uker på VG-lista Topp 20 med låten «Shattered», som denne uken ligger på 8. plass.

I tillegg har Steffen Jakobsen, som endte på tredjeplass i «Idol», vært inne på VGs albumliste. Jakobsen har ligget sju uker på VG-lista Topp 40 med albumet «My Beginning».

Siri Vølstad Jensen har platekontrakt med Playroom. De er ikke bekymret for manglende listeplassering.

- Norges offisielle hitliste er en feiende flott hitliste, som er veldig gøy å bli synliggjort på. Generelt for «Idol» denne sesongen så har interessen vært mye større. Mange av deltakerne har solgt bra med downloads og med streams etter at vi begynte med originalskrevne låter, sier Jan Fredrik Karlsen til VG.

Karlsen sier at Playroom sammen med Vølstad Jensen vil bruke tid på å lage en god countryplate sammen.

- Publikum har stemt frem Siri til en fantastisk seier i «Idol», med over én million seere og 55 prosent av stemmene. Stort sett var det countrysanger hun opptrådte med, og da er det åpenbart at det er det folk vil ha. Og det skal de få, lover Karlsen, på telefon fra New York.

Foruten Vølstad Jensen og Jenny Langlo, som vant i 2011, har alle «Idol»-vinnerne toppet VG-lista Topp 20.

Glenn Lyse gikk til topps på VG-lista etter at han vant «Idol» i 2007. Låten «Days Go By» gikk til førsteplass og låten «Guilty» klatret til 11. plass.

I tillegg lå albumet «Come Closer» fem uker på VG-lista Topp 40.

Aleksander With klatret også helt til topps på VG-lista etter at han vant «Idol» i 2006. Låten «A Little Too Perfect» lå hele 19 uker på VG-lista Topp 20.

Også Jorun Stiansen, Kjartan Salvesen og Kurt Nilsen toppet VG-lista etter at de vant «Idol» i henholdsvis 2005, 2004 og 2003.

Mer om

  1. VG-lista

Flere artikler

  1. «Idol»-Siri: - Må ikke tvile på meg selv

  2. Så mye vant Siri med i «Idol»-finalen

  3. Jan Fredrik Karlsen-selskap omsatte for 109 millioner

  4. Eirik tapte finalen - topper iTunes

  5. «Idol»-Siri til moren dagen derpå: In your face!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder