BERGET FESTEN: Margaret Berger gikk til topps i Grand Prix, og feiret kvelden med låtskriver Karin Park og trommeslager Axel Tidemann. Foto: MATTIS SANDBLAD / PRIVAT

Slik feiret Margaret MGP-seieren

Fikk ikke drosje hjem ** Nachspiel på suiten ** Sov tre timer ** 150 ubesvarte SMS

(VG Nett) Margaret Berger (27) hadde en heidundrende feiring av seieren i Melodi Grand Prix, men ikke alt var så glamorøst som man kunne forestille seg.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Da Berger forlot scenen i Oslo spektrum etter at pressen hadde fått sine seiersintervjuer, var nattens feiring bare så vidt begynt.

- Det var litt party. Vi dro tilbake på hotellet, jeg hadde gledet meg veldig til å ta av den hvite kjolen. Den er ikke så ubehagelig som folk tror, men den er grei å ta av seg, sier en opplagt Margaret Berger til VG dagen derpå.

Les også: Margarets seier var Per Sundnes' siste stikk

Deretter skålet hun med bestevenninnen Marie Komissar, låtskriver Karin Park og produsentene Robin Lynch og Niklas Olovson før turen gikk videre til den offisielle MGP-festen på Hard Rock Café.

- Der var det å komme seg på scenen og ta i mot applaus og digge til låten og sånt, og så noen flere intervjuer der og. Og så måtte jeg si «alle sammen, slutt, jeg må ha mat». Jeg må ha mat, uansett om jeg har vunnet MGP så blir jeg grumpy om jeg ikke får spist. Så jeg satt meg i et hjørne og skyflet til meg mat. Jeg spiste ikke så mye før jeg gikk på scenen, da klarer man ikke spise så mye, smiler hun.

Saken fortsetter under bildet ...

VÅKEN VINNER: En opplagt Margaret Berger møtte VG i formiddag. Foto: MATTIS SANDBLAD

Fikk ikke drosje

Deretter var det mer fest, før hun fant ut at selv MGP-vinnere ikke stiller før noen andre i taxi-køen.

- Det var kjempevanskelig å få taxi, selv om jeg prøvde å bruke navnet mitt. Jeg sa det var Margaret Berger. Jeg slang ikke på at jeg var Grand Prix-vinner, men det var rett før, ler hun.

VG Nett fulgte finalen direkte. Se hele saken her !

- Du ringte etter drosje?

- Jeg var ikke veldig i humør til taxikø, så jeg ringte. Men det kom ingen, så jeg ventet i 45 minutter før jeg gikk hjem opp Karl Johan. Da tenkte jeg «OK, sånn blir det. Livet er normalt likevel, man går frysende hjem etter fest». Men så kom jeg på hotellet og fikk en suite, det var veldig hyggelig.

- Litt opp på glamourbarometeret?

- Fra å gå ned Karl Johan til å få suite, det var kjempedeilig. Og det var blomster i resepsjonen. Så gikk vi på suiten og festet. Datarock var innom, blant annet. Jeg la meg klokken 06.30 og våknet klokken 09.30, men det er sånn det skal være, sier Berger.

Les også: 150.000 færre stemmer til MGP-finalistene

Forelsket-følelse

- Hvordan var følelsen da du våknet?

- Som om det var en drøm. Som at jeg hadde hatt en skikkelig bra drøm om at jeg vant Grand Prix. Men så gikk det opp for meg at det var sant. Jeg gikk gjennom alle avisene og koste meg veldig. Så leste jeg gjennom alle meldingene jeg ikke fikk lest i går. Det var sikkert 150 jeg ikke hadde lest. Det blir ikke hyggeligere enn det. Det er en morgen jeg kommer til å huske lenge, sier hun.

Ved 15-tiden møtte hun VG, og på det klassiske spørsmålet «Hva føler du nå?», svarte hun slik:

- Jeg har egentlig en sånn forelsket-følelse. Det ligner det mest på. Sommerfugler i hele kroppen, og jeg klarer ikke slutte å smile. I går var det sjokk, og jeg var litt sliten. Så jeg hadde en rar, nummen tilværelse hvor man bare svarer på spørsmål. Men i dag kjenner jeg virkelig på lykken. Det er bare helt vilt, det norske folk har stemt deg fram. Det er ganske sprøtt - og ganske bra for egoet, ler Berger.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder