STJERNEPAR: Adam Lambert (t.v.) og Sauli Koskinen - her på American Music Awards i Los Angeles i november. Foto: Reuters

Adam Lambert og kjæresten arrestert i Finland

(VG Nett) Politiet grep inn da den amerikanske Idol-stjernen Adam Lambert (29) og hans finske kjendiskjæreste Sauli Koskinen (26) havnet i slåsskamp med hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Opptrinnet fant sted i Helsinki tidlig torsdag morgen etter en fuktig natt på byen.

Lambert føk i tottene på kjæresten, den finske «Big Brother»-vinneren Sauli Koskinen, inne på en homsebar. Vakter skal ha kastet det homofile stjerneparet på dør, men den voldsomme krangelen skal ha fortsatt utenfor lokalet, skriver en rekke medier, deriblant Fox News , People og Reuters .

Flere timer i arresten

Andre nattklubbgjester skal omsider ha klart å skille de to fra hverandre, men politiet ble tilkalt. Både Lambert og kjæresten, som har vært sammen i et drøyt år, ble arrestert og tatt med til avhør. Først etter flere timer i arresten slapp de to ut.

Ingen skal ha kommet fysisk til skade, og ifølge polititalsmann Petri Juvonen blir det derfor ikke tatt ut noen siktelse.

- Har lært

Lambert skrev senere på Twitter at jetlag og vodka må ta en stor del av skylden for «det pinlige» som skjedde. Han hevder også at media har overdrevet i sin beskrivelse av opptrinnet.

«Har nå lært en lekse», lød det fra sangeren, som la til at han og kjæresten etterpå kunne le av hele episoden.

Også Koskinen har uttalt seg på nett. Han skriver på sin blogg at «Publisitet er ikke lett. Men kjendiser er også bare mennesker».

Mens kjæresten entret rampelyset i «Big Brother» i 2007, ble Lambert superstjerne gjennom «American Idol» i 2009, hvor han endte på andreplass.

Omstridt

Den gangen ble det spekulert i om 29-åringens seksuelle legning kan ha ført til at han ble snytt for seieren. Lambert, som for øvrig har samarbeidet med den norske videoregissøren Reinert «Ray Kay» Olsen, har i en rekke intervjuer uttalt at det var en tøff prosess å komme ut av skapet.

Superstjernen provoserte konservative seere i hjemlandet under American Music Awards for to år siden, da han kysset en mannlig danser på scenen under det direktesendte showet.

Lambert besøkte Oslo og sentrum Scene for ett år siden.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder