HAR SUKSESS: Zara Larsson er på femte plass på VG-lista med «Uncover». Foto: Aftonbladet

Stille i fem år - nå topper stjerneskuddet Zara (15)

VGs musikkanmelder mener 15-åringen lyder fascinerende likt som Rihanna

(VG Nett) Som tiåring vant Zara Larsson (15) den svenske versjonen av «Norske talenter». Fem år senere topper hun listene, og imponerer også i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I Sverige har 15-åringen toppet singellisten med den nye låten «Uncover» fra EP-en som ble sluppet i januar i år - og videoen hun la ut for tre måneder siden er sett tre millioner ganger.

Samtidig sniker hun seg også oppover norske lister. Fredag er hun nummer fem på VG-lista, etter å ha vært nummer tolv og 19 de siste ukene.

Også VGs musikkanmelder Thomas Talseth har fått øynene opp for 15-åringen.

15-ÅRING: Zara sier selv hun aldri har opplevd forbudt kjærlighet, som hun synger om i sin første singel. Foto: Jörgen Brennicke / Universal

- Jeg har ikke hørt noen annen popsanger låte så likt Rihanna. Fraseringene, strupelyden. Det er fascinerende, sier han, og fortsetter:

- «Uncover» er en ballade i «Unfaithful»-gaten, og jeg tror ikke tittelen er tilfeldig valgt - det er bare svensker som kan kopiere et uttrykk så skamløst og komme sånn noenlunde unna med det.

I Norge toppes listene av det norske stjerneskuddet Adelén, 16-åringen som har hatt stor suksess med sin låt «Bombo» etter deltakelsen i MGP.

I et intervju med Aftonbladet sier Larsson at hun ikke har gjort stort siden hun vant sangkonkurransen «Talang» på TV4 i 2008 - den svenske versjonen av «Norske talenter».

I finalen sang hun «My Heart Will Go On» (se video nederst i saken), og imponerte som tiåring nok til å gå helt til topps med en påfølgende sommerturné. Deretter ble det stille.

- Det skjedde ikke noe, det ble stille etter sommerturneen. Så var det tilbake til skolen for å begynne i 5. klasse. Etter hvert møtte jeg en del folk, så har vi jobbet og så begynte vi å spille inn, sier hun til Aftonbladet, som i intervjuet opplyser at hun topper den svenske iTunes-listen.

I skrivende stund er hun på 4. plass på den samme listen.
Sveriges radio skriver også at hun allerede har blitt sammenliknet med Rihanna.

På spørsmål om hva hun selv vet om forbudt kjærlighet, som hun synger om, svarer hun slik:

- Alle vet vel om forbudt kjærlighet. Det er det alle filmer og alle låter handler om. Selv om jeg ikke har opplevd det, er det klart at alle vet hva det handler om, sier hun.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder