VERDENSKJENT: Her er Avicii under en konsert i Miami, Florida i juni. Foto: wenn.com.

Svenske «Avicii» er blant verdens best betalte DJer

(VG Nett) Den svenske DJ-en Tim «Avicii» Bergling (22) er den tiende best betalte DJ-en i verden, ifølge den helt ferske listen til Forbes.

Marie Kulander Kvitrud
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Forbes er kjent for sine årlige lister over økonomiske resultater, og har nå sluppet sin første liste noensinne over «verdens best betalte DJ-er».

Avicii har fått en plass på listen med sin årslønn på 42 millioner kroner, og det er tydelig at elektronisk musikk har tatt steget inn i populærkulturen.

I fjor lå Aviciis låt «Levels» på førsteplass på VG-lista topp 20 i to uker, og i år har låten holdt seg på listen i hele 21 uker.

De siste 12 månedene, har verdens ti best betalte DJ-er tjent over 750 millioner kroner.

90 MILLIONER: Skrillex er nummer to på listen over verdens best betalte DJ-er. Her er han på Grammy-utdelingen i februar. Foto: wenn.com.


Nummer én på listen er den verdenskjente DJ Tiesto, som hadde en lønn på over 130 millioner kroner. Skrillex er nummer to, med over 90 millioner kroner i lønn. Den skandinaviske trioen «Swedish House Mafia» ligger på tredjeplass med 84 millioner kroner.

For å vurdere den elektroniske musikkens popularitet, trenger man bare å se på de siste aktivitetene til sjangerens fremste utøvere.

I fjor var Skrillex en av hovednavnene under festivalen «Coachella» i California, og i forrige måned var «Deadmau5» på forsiden av Rolling Stone.

Den 22 år gamle DJ-en «Avicii» har også blitt nominert til «Beste elektroniske musikkvideo» og «Beste koreografi» i «MTV Video Music Awards»

- Jeg tror bare folk var klar for å høre noe nytt. Foreldrene mine hører på Rock'n'Roll, og det er deres musikk. Dette er den neste generasjonens musikk, sier den amerikanske DJen «Kaskade».

Her er Forbes sin liste over verdens best betalte DJ-er:1. Tiesto (132 millioner kroner).
2. Skrillex (90 millioner kroner).
3. Swedish House Mafia (84 millioner kroner).
4. David Guetta (78 millioner kroner).
5. Steve Aoki (72 millioner kroner).
6. Deadmau5 (69 millioner kroner).
7. DJ Pauly D (66 millioner kroner).
8. Kaskade (60 millioner kroner).
9. Afrojack (54 millioner kroner).
10. Avicii (42 millioner kroner).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder