STORVEIS SJANSE: Agnete Kjølsrud har i en årrekke hatt en av landets mest markante og råeste hardrock- og metal-stemmer. Nå er Djerv-vokalisten å høre i verdens største online-spill, "League Of Legends". Foto: Scanpix

Djerv-Agnete i verdens største online-spill

Djerv-vokalist Agnete Kjølsruds bidrag til verdens største online-spill, «League Of Legends», er avspilt nær syv millioner ganger på tre dager på YouTube.

- Jeg håper og tror at dette er en fin mulighet for meg og Djerv til å få spredd musikken vår til flere mennesker, sier Agnete Kjølsrud (36) til VG.

«League Of Legends» har daglig rundt fem millioner spillere. Hver eneste karakter har sin egen sang, og Agnete Kjølsrud ble nærmest headhuntet av utgiver Riot Games for å gi karakteren Jinx sin egen låt.

- Jeg har kjent Agnete siden tiden med Animal Alpha rundt 2006, og da jeg satte meg ned for å for å finne en stemme til Jinx var det Agnetes vokal som jeg tenkte på aller først, skriver Riot Games' komponist, Christian Linke, i en epost.

«Get Jinxed» med Agnete Kjølsrud på vokal kan du se og høre HER.

Videoen ble lagt ut natt til onsdag og er allerede vist nær syv millioner ganger. Christian Linke tror Kjølsruds bidrag kan være med på å fremme karrieren til hennes nåværende band, Djerv.

- Agnete er en fenomenal vokalist og samtidig en veldig snill og ydmyk person med et hjerte som virkelig banker for musikk. Jeg håper og tror at dette vil være med på å eksponere bandets talent, slik at de får nye fans, skriver Linke.

Selv sier Agnete Kjølsrud at det var både utrolig gøy og spennende å jobbe med «Get Jinxed», samtidig som det var det største prosjektet hun har vært med på til nå.

Timingen er heller ikke dårlig.

- Akkurat nå holder vi på å skrive ny plate med Djerv - vi skal faktisk slippe single om ikke lenge. Det nye materialet er mer i retning rock enn tidligere, et skritt i retning det vi gjorde med Animal Alpha, kanskje. Det blir moro, sier hun.

DJERV TRIO: Agnete Kjølsruds nåværende band, Djerv, består også av Stian Kårstad (i midten) og Erlend Gjerde. Foto: Nils Bjåland

Animal Alpha ble oppløst i 2009 som en kort og intens suksesshistorie, blant annet vant de det store by:Larm-stipendet i 2006.

Deres største hit, «Bundy», er også brukt i flere spill, og ble dessuten brukt som referanselåt for Tommy Wirkola da han lagde «Hansel & Gretel: Witch Hunters» - en film som Agnete endte med å bidra til på musikksiden.

- Nå endte jo den låta («Bundy») faktisk opp på filmen også, men det gøyeste var definitivt å jobbe i studio med de utrolig talentfulle menneskene som sto bak scoret til filmen, sier Agnete Kjølsrud.

- I dette tilfellet var det jo ikke bare vanlig synging som på en rock-låt, snarere å lage stemninger, krydder, korpakker og hekselyder. Det var kjempegøy og ga mersmak. Jeg tror det er det morsomste jeg noen gang har gjort, sier hun.

Etter Animal Alpha startet hun Djerv med samboer Erlend Gjerde, men har hele tiden vært aktiv også med andre prosjekter.

Blant annet var hun duettpartner på Dimmu Borgirs «Gateways» fra 2010.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder