SYNGER PÅ MORSMÅLET: Marion Ravn. Foto: Indianer

Plateanmeldelse: Marion Ravn – «Mellom disse 4 vegger»: Mellom disse to stoler

Marion Ravns første norskspråklige plate utspiller seg mellom gripende oppbruddspop og desperate nødrim.

VG:s terninger viser 3 prikker

Marion Ravn (35) er nok – i etterpåklokskapens lys – en bittelitt undervurdert skikkelse i norsk pop.

Tross tøffe tak i deler av solokarrieren har hun klort seg fast, med et solid knippe minneverdige låter på veien – fra den fengende harryrocken på debuten «Here I Am» til veldreid vestkystpop på de ferskere «Scandal»-platene.

Nå debuterer hun på norsk, om vi ser bort fra barneplatene fra starten av karrieren. «Mellom disse 4 (sic!) vegger» presenteres som et trøblete kjærlighetsalbum, med et sonisk uttrykk basert på akustisk gitar og «nære» musikalske verdier.

Best i starten

Høydepunktene fyres av i løpet av skivas første tredjedel. «Fritt fall» byr på overraskende akkordvendinger og godt driv – en liten powerpopgåte som ikke lar seg løse i løpet av sine tilmålte tre minutter og 34 sekunder. «Tyv» byr på platens sterkeste refreng, til tross for – eller på grunn av – en distinkt drag av 1990-hiten «Show Me Heaven».

Derfra daler det hele en smule. Forglemmelige «Høsten som kommer» tilkjennegir en CC Cowboys-affinitet som bekreftes med den påfølgende Magnus Grønneberg-duetten «Ikke deg». Albumets virkelige feilskjær er den uutholdelig banale hverdagsfantasien «12-trikken», med en tekst som kunne vært sakset fra et av sporveiens reisehefter.

Nødrim

Lyrisk blir det gjennomgående for oppstyltet og flatt. En tekstlinje som «han er jordingen min/han er min ekstase» sitter ikke, verken på papir eller i øret, og vinner dessuten lite på å bli rimet med «vase». Slike nødrim forekommer med urovekkende hyppighet. Ravns diksjon og sangteknikk forsterker musikalpreget.

«Mellom disse 4 vegger» er lyden av en veteran som fortsatt jobber med å finne sitt optimale uttrykk. Ære være henne for det. Men hun er fortsatt et stykke unna målet.

BESTE LÅT: «Fritt fall»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder