POPULÆR GJENG: Anna, Olaf, Kristoff og Sven har opplevd eventyrlig suksess - både på kinolærretet og i musikkverden. Foto:The Walt Disney Company Nordic,

Filmmusikken fra «Frost» solgte best i verden

Fans av filmen nekter å «Let it go»! Når det kommer til albumsalg har popstjerne Taylor Swift lite å stille opp med mot låtene til Elsa og Anna i Disney-suksessen.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fire år gammel

Den verdensomspennende musikkbransjeorganisasjonen IFPI publiserte nylig en oversikt over hvilke album som har solgt best i verden i fjor.

På den kommer det tydelig frem at kinogjengerne ikke bare liker å se på filme «Frost» ­– de liker også å høre på melodiene:

På en solid førsteplass ligger nemlig soundtracken til filmen med ti millioner solgte album. Ifølge IFPI har albumet toppet hitlistene i land som Argentina og Japan, og i USA solgte det fire millioner eksemplarer.

Her hjemme i Norge lå den norske versjonen av platen, som heter «Frost», 48 uker inne på VG-lista Topp 40 og den beste plasseringen var 3. plass.

Ikke nok med det. Også albumet med originalversjonene klarte å komme seg på lista:

«Frozen» lå totalt 37 uker på VG-lista og den beste plasseringen var 9. plass.

Det er skuespillerne i filmen som synger de fleste låtene, bortsett fra singelversjonen av «Let it Go» hvor det er Demi Lovato som synger. Åpningslåten på filmen er fremført av det norske koret Cantus, og komposisjonen «Vuelie» er skrevet av Frode Fjellheim.

VIL IKKE GI SLIPP: En av de mest populære låtene fra filmen «Frost» er «Let it Go», eller som den heter på norsk «La den gå». Foto:Daram,Ap

På andreplass på listen finner vi superstjernen Taylor Swift og hennes album «1989». Til tross for stor suksess, må hun se seg slått av «Frost»-musikken med sine seks milloner solgte album.

På andreplass ligger Ed Sheeran og albumet «x», som solgte 4,4 millioner eksemplarer.

IFPI melder at oversikten deres inkluderer både CD-salg, streaming og tall fra Youtube.

Til informasjon så over en halv million «Frost» da den gikk på kino her i landet. Disney har bekreftet at det kommer en «Frost 2», men når er ukjent. Hvis man ikke klarer å vente så lenge slapp de i mars en kortfilm under navnet «Frostfeber».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder