LYKKELIG SOPRAN: Marita Kvarving Sølberg (35) ble torsdag kveld overrakt Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris på en halv million kroner. Foto: Scanpix

Hun sang seg til en halv million

Sopranen Marita Kvarving Sølberg (35) ble etter gårsdagens premiereforestilling overrasket med et av Norges største kulturstipend.

  • NTB

Marita Kvarving Sølberg - ForsideDen Norske Opera & Ballett | Kjøp billetter til Operaen \ Den Norske Opera & Ballett

Marita Kvarving Sølberg synger for tiden den kvinnelige hovedrollen som Pamina i «Tryllefløyten» ved Operaen i Oslo. Da hun gikk av scenen etter premieren torsdag kveld, fikk hun overrakt stipendet av Wilhelm Wilhelmsen fra rederiet ved samme navn. Han overrasket sangeren med en sjekk på 500.000 kroner.

Juryen la til grunn Sølbergs «fantastisk vakre stemme», som de mener fortsatt har store utviklingsmuligheter. De vektla også hennes engasjement som solist i Norge med alle de store orkestrene, og ikke minst hennes internasjonale erfaring fra operahus i en rekke land.

2001: Marita Kvarving Sølberg vant Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse. Foto: Scanpix

Fikk pris av Sonja

Sølberg har vært en del av Nasjonaloperaens solistensemble siden 2008, og har blant annet sunget roller som Pamina i «Tryllefløyten», Micaëla i «Carmen» og Najade i «Ariadne auf Naxos». I 2001 vant hun Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse og i 2006-2008 var hun ansatt ved operaen i Stuttgart.

Tom Wilhelmsens stiftelse opprettet prisen i 2009, og den skal brukes til faglig videreutvikling for folk som er knyttet til opera eller ballett i Norge, og som allerede har gjort en fremragende kunstnerisk eller administrativ innsats.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder