MUSIKERE: Stephan Barrat-Due og Soon-Mi Chung har tidligere fått flere kulturpriser sammen. Nå blir de tildelt kulturrådets ærespris 2012. Foto: Sara Johannessen/NTB Scanpix

Kulturrådets ærespris til ekteparet Chung og Barrat-Due

Den årlige æresprisen kulturrådet deler ut går i år til Soon-Mi Chung og Stephan Barrat Due.

  • Guro Havro Bjørnstad

Torsdag kveld deles æresprisen 2012 ut på Grand Hotel i Oslo av rådsleder Yngve Slettholm. I år går prisen til to musikere og pedagoger: Soon-Mi Chung og Stephan Barratt-Due.

Les også: Fornøyd Rybak ergrer seg over eksamensbommert

- Vi deler æren med mange av våre nære samarbeidspartnere gjennom årene, og ikke minst våre kolleger og ildsjeler på Barrat-Due musikkinstitutt, sier prisvinnerne til NTB.

Les også: Trøstet etter feletabben

Norsk kulturråds ærespris er på 500.000 kroner, og har blitt delt ut siden 1968. Prisen går til en person som har «gjort en innsats av vesentlig betydning for norsk kunst- og kulturliv».
I fjor gikk æresprisen til Inger Sitter.

SKOLE: Didrik Solli-Tangen har vært elev på Barrat -Dues musikkinstitutt. Her er han sammen med rektor på skolen, Stephan Barrat-Due. Foto: Robert S. Eik/VG

Ekteparet har tidligere blitt tildelt Anders Jahres kulturpris i 2012, Lindemanprisen i 2007 og Oslo bys kulturpris i 1998.

Les også: GP-Didrik: - Jeg sier utrolig mye dumt på tv

Flere kjente musikere har vært elever på Barrat-Dues musikkinstitutt, blant annet Alexander Rybak og Didrik Solli- Tangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder