I HARDT VÆR: Britney Spears (26) - her utenfor rettsbygget i Los Angeles for to uker siden - da hun forlot stedet uten å avlegeg vitnemål. Foto: AFP

Britneys psykiater tok affære

(VG Nett) Britney Spears (26) er fortsatt tvangsinnlagt. I går kveld hadde hun besøk av både moren og paparazzi-kjæresten.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Da Britney ble hentet av politi og ambulanse fra hjemmet sitt natt til i går lokal tid, skal det ha skjedd uten dramatikk. I motsetning til utrykningen 3. februar, skal popstjernen i går ha vært innstilt på å legges inn til 72 timers psykisk overvåking.

VGTV:Her blir hun hentet

Betraktes som uberegnelig

Ifølge bladet People var det Britneys nye psykiater, Deborah Nadel, som skal ha overtalt Britney til å la seg behandle. Britney befinner seg fortsatt på UCLA Medical Center, hvor psykiateren jobber. Det er uklart hvor lenge popstjernen vil være der.

Selv om Britney lot seg legge inn frivillig, innebærer oppholdet på den såkalte 5150-akutten at personalet kan holde henne der under tvang i minst 72 timer. Akuttamottaket er beregnet på uberegnelige pasienter som kan være til fare for seg selv og andre.

- Manisk depressiv

En rekke kilder, deriblant familiemedlemmer, hevder overfor flere amerikanske medier at Britney har fått diagnosen bipolært syndrom, den nye betegnelsen for manisk depressivitet. Men det er ikke bekreftet.

MAMMA PÅ BESØK: Lynne Spears (t.v.) besøkte Britney på sykehuset i går. Foto: AP

Britney skal angivelig ikke ha sovet på fem døgn da hun i går ble hentet i ambulanse. 26-åringen skal ha vært i så stor ubalanse at operasjonen med å hente henne var planlagt i flere dager på forhånd. Derfor var det også sørget for et så stort sikkerhetsoppbud rundt popstjernens hjem at pressen denne gangen ble holdt på stor avstand.

- Voldsomt sinne

En rekke medier melder at Britney skal ha hatt et to timers raserianfall da hun ankom sykehuset, og at hun skal ha skjelt ut blant annet sin egen mor, Lynne Spears.

Britney og moren har hatt et turbulent forhold i flere måneder. Den siste tiden skal de imidlertid ha gjenopptatt kontakten, og moren har reist fra hjembyen Kentwood i Louisiana for å være hos datteren i Los Angeles. Mamma Spears kom til sykehuset i går sammen med Britneys kjæreste, den britisk-pakistanske paparazzifotografen Adnan Ghalib (35).

Da moren senere på vei ut fra sykehuset fikk spørsmål fra pressen om det går bra med Britney, skal hun ha svart «ja».

Krangel

Britneys managervenn, Sam Lutfi, var også på sykehuset i går. Lutfi og Ghalib er ikke på talefot. Mens Lutfi hevder at paparazzifotografen utnytter Britney for å få økonomisk fortjeneste, hevder Ghalib at han bare vil popstjernens beste.

Britneys mor skal ha tatt Ghalib inn i varmen, noe Lutfi angivelig reagerer sterkt på. Ghalib kjørte til sykehuset i går sammen med Lynne Spears og en venninne av Lynne.

Eksmannen bekymret

Bare fire uker har gått siden Britney sist var tvangsinnlagt etter å ha nektet å overlevere sønnene til eksmannen Kevin Federline (29). Den gangen slapp hun ut før det hadde gått 72 timer.

Britney har fortsatt ikke samværsrett med sønnene på to og ett år, men i forrige uke fikk hun dommerens tillatelse til å kunne snakke med dem på telefon. Kilder nær Kevin opplyser til bladet People at Kevin er glad for at Britney nå får hjelp.

- Men han er bekymret, sier kilden.

Dr. Phil, som forsøkte å hjelpe Britney sist hun ble innlagt, er denne gangen mer forsiktig.

- Hvis dette er starten på hennes vei mot forbedring, så er det bra, uttalte den kjente TV-psykologen til TV-showet «The View» i går. Han presiserte at han hverken har hatt kontakt med Britney eller familien hennes denne gangen, og at han bare følger saken via mediene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder