URETTFERDIG: Alexander Rybak mener at konkurransen har vært urettferdig fra første sekund. Foto: Scanpix

MGP-favoritt: - Konkurransen har vært urettferdig

VG Netts lesere har også sagt sin mening

(VG Nett) Melodi Grand Prix-favoritt Alexander Rybak mener at konkurransen har vært urettferdig fra første sekund.

  • Elisabeth Breien Ellingsen
  • Mari Ruus
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VG Nett meldte i går om rasende MGP-finalister som føler seg urettferdig behandlet av NRK. Statskanalen har brukt Tone Damli Aaberges bidrag til konkurransen gjennomgående i sine VM-sendinger de siste dagene.

Les også:MGP-finalister i harnisk

- Det at man har gått bort fra tradisjonen om at alt skal være helt hemmelig frem til konkurransen, og at man kjører anmeldelser flere uker før finalen, gjør at konkurransen er urettferdig fra første sekund, sier han til VG Nett.

- Det er ikke rettferdig

- Jeg synes ikke det er rettferdig at det er slik. Samtidig vil jeg si at jeg er ydmyk og takknemlig for at jeg har kommet så godt ut av det, sier Alexander som av mange er utropt til storfavoritten foran lørdagens finale.

- Det hadde vært mer rettferdig om ingen av låtene hadde blitt spilt på forhånd, sier han.

VG Netts lesere: - Urettferdig

VG Nett spurte i går sine lesere hva de mener om saken, og i skrivende stund 10.640 stykker svart. 75 prosent av VG Netts lesere synes det er urettferdig at NRK bruker Tone Damli Aaberges bidrag før finalen.

Du kan fortsatt gi din stemme HER!

VG Protokoll:Du kan utdype din din mening om saken her!

Alexander Rybaks bidrag i MGP ble spilt i NRKs VM-sending tirsdag kveld. Artisten selv tror ikke det betyr noe spesielt før finalen på lørdag.

- Jeg tror ikke det påvirker så mye. Men det er koselig for oss låtskrivere fordi vi får penger hver gang sangen blir spilt, sier han.

Har ikke tenkt å klage

Heller ikke Melodi Grand Prix-finalistene Publiners eller Velvet Inc. tror at de som blir spilt under VM-sendingene får mye gratis drahjelp før finalen lørdag.

- Jeg tror ikke det har så mye å si om man har en kjenningsmelodi. På lørdag skal vi slå til! sier Charlotte Øverland Våset i Velvet Inc. til VG Nett.

STEM HER: HVEM TROR DU VINNER?

- Vi vil ikke begynne å klage på det. Vi skal ha det artig på lørdag, så får folk stemme på den låten de liker best, sier Bertil Bertelsen i Publiners.

Han hisser seg ikke opp over at NRK spiller noen av låtene og ikke andre.

- Det har NRK lov til. Vi må bare satse på at folk liker musikken vår. Vi har fått vist oss frem på to sendinger, både i Bodø og Ålesund, sier han.

VG Protokoll:Si din mening her!

NRKs nettsider melder de om rekkefølgen for finalen. Espen Hana er første mann ut på lørdag, mens Tone Damli Aaberge får æren av å avslutte showet.

Les også:Hvem tror DU Vinner Melodi Grand Prix?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder