MØTTES I RETTEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg hilser på Odd Nelvik før rettssaken startet. Nå anker Se og Hør anker dommen fra Oslo tingrett. Foto: Scanpix

Ny runde i retten om bryllupsbilder

Se og Hør anker dommen fra Oslo tingrett som slo fast at bladet ikke hadde rett til å ta bryllupsbilder av Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Bladet tok bilder fra avstand av paret da de giftet seg i strandsonen på Tjøme i fjor sommer. Lillo-Stenberg og Sæther mente bildene som tre dager senere dukket opp i Se og Hør var et brudd på privatlivets fred, og fikk i slutten av november medhold i tingretten.

De ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner. Nå anker Se og Hør dommen, ifølge bladets nettside seher.no .

- Når vi så dekker et bryllup som foregår i all offentlighet, i strandsonen på Tjøme - blir vi altså dømt av en norsk rett. Å gifte seg er en offentlig handling. Dette er uholdbart, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør.

Se og Hørs advokat Halvard Helle mener dommen har flere svakheter.

- For det første tar retten feil når den regner en vielse som et personlig forhold. En vielse er en offentlig myndighetsakt. For det andre er det ikke en krenkelse av privatlivets fred når et slikt arrangement omtales. For det tredje har ikke tingretten på ett eneste punkt påvist hva som er krenkende ved omtalen, utover at bryllupet ble omtalt i Se og Hør, sier Helle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder