«Name»: - Jeg har over 6500 filmer

MAJORSTUA (VG Nett) Singleaktuelle Jørgen «Name» Johnsen (26) kan mer enn musikk.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Name | Listen and Stream Free Music, Albums, New Releases, Photos, Videos

«Name», som i disse dager er ute med låten «Alphabet Love», er lidenskapelig opptatt av film.

- Jeg har ikke plass til alle filmene her. Det ligger også flere tusen filmer på loftet til mamma og pappa, forteller Jørgen da VG Nett besøker han hjemme i leiligheten på Majorstua i Oslo.

Vi kommer for å være med 25-åringen på handletur til Fretex, og for å snakke om musikken, men klarer ikke å unngå filmsamlingen som preger stueveggene.

- Jeg er veldig glad i filmene mine, men akkurat nå har jeg ikke råd til å kjøpe det jeg ønsker meg. Sånn er livet som artist i Norge, sier han og trekker frem noen høydepunkter fra de mange hyllene.

Les også: - Morten Harket på LSD

Synger om forelskelse

Det er nå gått noen måneder siden han ga ut debutsingelen «Hand me down» - en låt som ble mottatt med strålende kritikker av norske musikkjournalister.

Nå har han og produsent Thomas Eriksen laget låten «Alphabet Love», og Jørgen innrømmer at låten har en klar link til hans kjæreste Beryl Andersson.

- Den feirer uskyldigheten av å få en liten forelskelse. I all den uskyldigheten så var det bare rett og rimelig å involvere alfabetet, forklarer han.

12. januar 2009 kommer hans første album, som har fått tittelen «DRUM». Hvis alt går etter planen kommer det flere album med samme tittel.

- Det er en trilogi, ja. Jeg håper vi kan gi ut «DRUM 2» og «DRUM 3» i 2010 og 2011, sier han.
VGTV: Se VGTVs roadtrip med «Name» til Hovefestivalen i sommer

Fortsatt blakk
Vi tusler noen kvartaler fra leiligheten på Majorstua og inn på en Fretex-butikk. Jørgen er fan av second hand-klær. Det passer fint i en tid hvor ikke akkurat pengene renner inn.

- I dag har jeg egentlig bare råd til å windowshoppe, sier han. Det tar ikke lang tid før han likevel finner både en genser og jakke han liker.

- Jeg må ha begge to. Denne jakka er helt utrolig. Jeg føler meg som en flaggermus, sier Jørgen og viser frem de vingeformede armene.

- Hvordan har tiden etter debuten vært?

- Jeg er jo fortsatt blakk, svarer «Name», før han mimrer tilbake til anmeldelsene av singelen og Hove-konserten.

- Det var veldig moro at de likte det. Akkurat nå er det vel stille før stormen, som man sier. Mine forventninger er egentlig innfridd allerede, i forhold til meg selv. Jeg er stolt av albumet og har egentlig ikke noen forventninger, sier han.

- Har du en drøm for fremtiden?

- Hmm, det hadde vært morsomt hvis de rette folkene fikk høre musikken min. Jeg føler ikke at jeg har en fot inne noe sted ennå. Jeg er fortsatt bare en som drifter rundt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder