Vennene frykter selvmord

NEW YORK (VG) Den indre kretsen rundt Michael Jackson er alvorlig bekymret for den psykiske helsen hans. De frykter popstjernen vil ta sitt eget liv.

Roy Freddy Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

MEDTATT: Michael Jackson er svært medtatt, og nå frykter vennene at popstjernen vil ta sitt eget liv. Foto: REUTERS

«Michael Jacksons nære venner er nå virkelig redde for at han vil begå selvmord,» skriver journalisten i sin faste spalte på nyhetskanalens hjemmeside.

Skapte kaos

Ifølge Friedman er det kombinasjonen av presset Jackson er utsatt for i rettssalen og den økonomiske katastrofen han står overfor på hjemmebane som er årsaken til at popkongen er på sammenbruddets rand.

Torsdag skapte han ny skandale og kaos da han kom stabbende 70 minutter for sent i retten, bustete på håret og svært medtatt - ikledd pyjamas og tøfler!

Jackson selv hevdet han hadde sklidd og slått ryggen på morgenen, men flere journalister med kilder i Jacko-leiren hevder at grunnen er en helt annen.

Ifølge biograf J. Randy Taraborrelli, som jobber for CBS, var artisten oppe hele natten i økonomisk krisemøte på Neverland før han mentalt knust kom for sent i retten. Det samme bekrefter nå Jackson-kilder overfor Roger Friedman.

- Michael er livredd for at folk skal tro han er blakk. Og nå er det bevis på det, sier en kilde til Fox News.

Både Friedman og Taraborrelli hevder at Jackson er så insolvent at han ikke engang har råd til å betale Neverland-ansatte lønn. Den nylig faste overføringen på 55 millioner kroner til brukskontoen ble slukt på null komma niks av et vilt pengeforbruk.

Michaels bror Randy har de siste dagene vært på desperat jakt for å skrape sammen 200000 dollar - penger som før var lommerusk for Jackson - for å holde Neverland gående. Uten å lykkes.

Sier opp

Flere Jacko-ansatte skal nå ha sagt opp jobben, og før helgen hevdet aktor Tom Sneddon at Jackson har en gjeld på astronomiske 1,7 milliarder kroner.

På toppen av det hele kommer den meget alvorlige straffesaken, der Jackson står tiltalt for å ha seksuelt misbrukt en 13 år gammel kreftsyk gutt på Neverland i 2003. Jacko risikerer opp mot 20 år i fengsel om han blir funnet skyldig - en straff få tror en person som 46-åringen vil takle.

Ikledd pyjamas måtte Jackson torsdag høre den 15 år gamle gutten fortelle juryen om at den voksne mannen to ganger hadde forgrepet seg. 15-åringen fortalte i detalj om at Jackson hadde masturbert ham, skjenket ham full på vin, som Jacko kalte «Jesus-juice», og holdt familien fanget på Neverland.

- Han sa at hvis menn ikke masturberte, kunne de komme til et punkt hvor de voldtok en jente eller at de kunne bli ustabile, sa gutten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder