PUBLIKUMS FAVORITTER: Svenskene satser nå på Wig Wam for å bevare den skandinaviske æren i Grand Prix. F.v. Trond Holter, Åge Sten Nilsen, Øystein Andersen og Bernt Jansen. Foto:

Wig Wam boikottes av norske radiostasjoner

Grand Prix-vinnerne Wig Wam er nr. 1 på singlelista og 114 på radiolista. Det synes de er merkelig.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Wig Wam har toppet VG-lista tre uker på rad og har solgt til gull med singlen «In My Dreams».

Det holder ikke for P3, Radio 1, Kanal 24 og NRJ som nekter å spille Halden-bandet.

Glamheltene, som skal representere Norge under Grand Prix-finalen i Ukraina, behandles nesten som spedalske av hit-orientert radio i Norge.

- For harry

- Wig Wam er for harry. Det er årsaken til at vi ikke blir spillelistet. Hvis du ønsker å høre «In My Dreams», må du nesten gå på konsertene eller kjøpe singlen og spille den hjemme, fastslår bandets sanger og frontfigur «Glam», som egentlig heter Åge Sten Nilsen.

Wig Wam mister visstnok ikke nattesøvnen av å bli boikottet av de største norske radiostasjonene, men det er likevel ikke fritt for at glambandet lar seg irritere en smule når de først er i siget med 5000 solgte singler og utsolgte konserter.

- Kom til godtebutikken. Der kan du slikke min lollipop, synger 50 Cent på låten «Candy Shop», men det regnes ikke som harry. P3 spillelistet Darkness, men ikke Wig Wam. Hallo, liksom. De er kredible, men ikke oss. Hvor er logikken? bemerker Sten Nilsen.

I skrivende stund ligger Wig Wam og låten «In My Dreams» på en ikke akkurat imponerende 114.-plass på Hit 40-lista som måler radiospilling i Norge.

- Det forteller vel det meste, kommer det lakonisk fra Nilsen, som hevder at Wig Wam faktisk får mer radiospilling i Sverige og Storbritannia enn i sitt eget hjemland.

- Gir blaffen

- Vi gir, for å være helt ærlig, mer eller mindre blaffen i om vi blir spilt på radio eller ikke, men vi opplever at «In My Dreams» etterlyses av publikum på radio.

Wig Wam gikk hele runden til plateselskapene første gang i 2001. De ville heller ikke røre bandet med ildtang, om de kunne unngå det.

- Vi ankom kontorene deres i full limousin og spandex. De fikk seg en god latter, men mente at det ville være umulig å selge et slikt band, forteller Åge Sten Nilsen.

Musikksjef Håkon Moslet i NRK P3 har sagt at han har sans for låten, men at den rett og slett er for harry for radiokanalen.

- Låten passer ikke på P3. Det er heller ingen stor etterspørsel etter Wig Wam. Dessuten er de fortsatt ganske harry, mener Moslet, som medgir at spriket mellom salg og radiospilling kan synes pussig for utenforstående.

- Mange oppfatter det sikkert urettferdig når de ikke kommer gjennom nåleøyet, men det er ingen menneskerett å bli spilt på radio, mener Håkon Moslet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder