Har leid inn egen skredder til rettssaken

Michael Jackson har en egen person som setter sammen de ulikene dressene han bruker under rettssaken i Santa Maria. Foto: AP, EPA, Reuters

Michael Jacksons kostymeshow

(VG Nett) 38 dager i retten - ikke en eneste dag med like klær. Michael Jackson kjører sitt eget kostymeshow under rettssaken i Santa Maria.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Michael Jackson gjør - ikke uventet - det stikk motsatte.

Da rettssaken mot ham startet 31. januar ankom Jackson rettslokalet i Santa Maria i en helhvit dress og et bånd av gull rundt armen. Etterpå har han dukket opp med utallige forskjellige dresser, armbånd og smykker.

Bilder:
HER KAN DU SE MICHAEL JACKSON DAG FOR DAG!

Hva betyr armbåndene?

Amerikanske moteeksperter er er mildt sagt forvirret over Jacksons klesvalg under rettssaken.

Det skal være designeren Willie Scott som lager de forskjellige antrekkene til popstjernen. Ifølge Los Angeles Times har Scott tidligere jobbet for navn som Prince, Nation of Islam-leder Louis Farrakhan og NBA-stjernene Isaiah Thomas og Antoine Walker.

I tillegg til spesiallagde dresser, har Michael Jackson alltid et bånd på den ene armen. Dette båndet er ofte koordinert med vesten han har innenfor dressjakken. Ifølge talskvinnen Raymone K. Bain skal båndet fortelle hvilket humør popstjernen er i.

Jackson ble for noen uker siden spurt hva armbåndene skal bety. Han svarte bare "fashion" før han han gikk videre.

- Jacksons bisarre rettsuniformer er en konstant påminnelse til juryen om at han ikke er som alle andre. Han er en kongelig superkjendis, og med det følger trolig egne hensyn. Du kan kalle det moteforsvar..., skriver LA Times-kommentatoren Booth Moore.

Pyjamas

Jacksons uvanlige kostymer har også ført til kritikk mot ham under rettssaken. Flere ganger har han dukket opp med medaljer på dressjakken som eksperter mener han ikke har noen rett til å bære. Michael Jackson ser ikke ut til å bry seg.

Han dukker stadig opp med nye emblemer eller medaljer på jakken, smykker hengende rundt magen eller halsen, sjokkerende farger på dressen og et nysminket ansikt.

Men det er nok spesielt en dag Jackson vil bli husket for fra rettssaken i Santa Maria. 10. mars ankom han rettslokalet over en time for sent , alt annet enn formelt antrukket.

Iført pyjamas, t-skjorte, dressjakke og tøfler tuslet en tydelig syk Jackson inn i rettsbygningen.

Den sjokkerende kledningen var et resultat av et fall i dusjen den samme morgenen. Jackson hadde skadet ryggen og ble kjørt til akuttavdelingen på et sykehus. Han rakk ikke å skifte før han ble hastet til retten.

Fire dager etterpå var han imidlertid tilbake i kjent stil. 14. mars ankom han retten i en rød dress, etterfulgt av en brun variant dagen etterpå og en knallblå sammensetning 16. mars.

Og slik vil det trolig fortsette ukene og månedene som gjenstår av rettssaken. I kveld skal Jackson høre på fortsettelsen av Thomas Mesereaus krysseksaminasjon av moren til hovedanklageren i saken.

Han kommer garantert i nye klær.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Jackson kjørt til sykehus

 2. Anklaget Jackson for sexovergrep

 3. Jackson: - Jeg har det ganske bra

 4. Til retten i pysjamas

 5. Hele Jackson-klanen kommer

Fra andre aviser

 1. Selvsikker Jackson til retten

  Aftenposten
 2. Michael Jackson syk igjen

  Aftenposten
 3. Syk Jackson ankom retten i pysjen

  Bergens Tidende
 4. Hardkjør mot Jacko

  Aftenposten
 5. Juryen: - Ikke skyldig

  Aftenposten
 6. Sirkus og rettssikkerhet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no