FRA PRØVENE: Her utforsker Matoma lyden i Telenor Arena noen timer før det braker løs på Nobel Fredspris-konsert. Foto: Olav Stubberud

Matoma bruker Adam Douglas som stand-in

Vokalisten til Matoma sitter snøfast i London foran kveldens Nobel-konsert. Adam Douglas blir redningen og stepper inn på kort varsel.


– Når vi i dag tidlig fikk beskjed om at snøvær skapte problemer, ringte jeg til Adam Douglas for å spørre han om han kunne trå til på kort varsel, forteller Matoma - Tom Stræte Lagergren - i en pressemelding.

De to kjenner hverandre godt fra høstens Stjernekamp på NRK1, der Douglas fremførte Matomas «False Alarm» to ganger, deriblant i finalen.

Matoma og Adam Douglas har truffet hverandre flere ganger i løpet av Stjernekamp-høsten og har også vært i studio sammen.

– Adam Douglas imponerte mange da han gikk fra sjanger til sjanger i Stjernekamp og vant. Vi er veldig glade for å få han med på svært kort varsel, sier Odd Arvid Strømstad og Kristian Kirkvaag som er produsentene for konserten i pressemeldingen.

Her forteller Matoma selv hvorfor han har det som plommen i egget!

Det var britiske Rømans som egentlig skulle stå ved siden av Matoma på scenen i Telenor Arena i kveld, men på grunn av snøvær i London rakk han ikke frem i tide. Derfor ringte Matoma til Adam Douglas som umiddelbart svarte ja.

Låten de skal fremføre heter «One In A Million» som også blir navnet på Matomas album som skal lanseres i mars neste år.

Den 24. Nobels Fredspriskonsert ledes av den internasjonalt anerkjente skuespilleren, produsenten og aktivisten David Oyelowo. På programmet står - foruten Matoma med gjesteartistene Becky Hill, SHY Martin og Adam Douglas - den amerikanske stjernen John Legend, danske Lukas Graham, svenske Zara Larsson, Sigrid og kompaniet Le PeTiT CiRqUe.

Du har vel ikke glemt seierherren i årets Stjernekamp?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder