KJEMPER MOT HVERANDRE: De britiske gruppene Gorillaz og Coldplay er nominert til fem priser hver, men tre av nominasjonene er i samme kategori. Foto: AP og Scanpix

VG Nett følger MTV Europe Music Awards: Coldplay vs. Gorillaz

(VG Nett) Med hele fem nominasjoner hver er de britiske gruppene Gorillaz og Coldplay de største navnene under kveldens MTV Europe Music Awards i Lisboa.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Showet blir ledet av Ali Gs figur Borat. Madonna, Green Day, Foo Fighters og Coldplay er blant artistene som skal underholde på scenen, innimellom prisutdelingen.

Sistnevnte er nominert i hele fem kategorier i årets MTV Europe Music Awards. I tre av kategoriene er Gorillaz utfordrere.

MER: Listen over alle nominert e

Gorillaz, tegneseriebandet startet av Blurs Damon Albarn og Coldplay, med Chris Martin i spissen, har begge gitt ut kritikerroste album i år.

Begge gruppene er nominerte i kategoriene beste låt , beste gruppe og beste britiske. I tillegg er Gorillaz nominert til beste pop og beste video og Coldplay til beste rock og beste album.

- Vi er henrykte over å ha blitt nominert til fem kategorier i årets MTV Europe Music Awards. Våre europeiske fans har gitt oss utrolig støtte gjennom årene, sa Coldplay i en kunngjøring etter at de fikk vite om nominasjonene.

Spilte i Oslo
Coldplay, som spilte for over 9000 nordmenn i Oslo Spektrum mandag denne uken, har allerede rukket å ta med seg flere priser i år.

LES: Anmeldelsen av Coldplay i Spektrum

Sist helg tok de med seg prisen for beste internasjonale gruppe under Nordic Music Awards i København.

Så gjenstår det bare å se om de klarer å ta med seg noen priser fra Lisboa også.

Norske nominerte
Det er publikum som avgjør hvem som vinner. Musikkelskere i hele Europa og Afrika har hatt muligheten til å stemme på de nominerte på MTVs nettsider. Kategorien beste video er den eneste hvor MTV Europa bestemmer hvem som vinner.

For første gang er beste norske artist en egen priskategori under årets MTV Europe Music Awards. I denne kategorien er det Röyksopp, Marion Raven, Turbonegro,Thomas Dybdahl og Ane Brun som kjemper om prisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder